A Paks 3-0-s, Újpest felett aratott győzelmével bejutott a Magyar Kupa-döntőjébe, ahol majd a szerda esti, ETO-Fradi párharc győztesével találkozik.

A lila-fehérek játékosa, Csongvai Áron rendkívül csalódottan értékelt a vereség után.

– Nem lepett meg minket a Paks, tudtuk, hogy ilyen mérkőzés lesz, próbáltunk felkészülni, hogy egy keményebb, brusztolósabb, küzdelmesebb találkozó vár ránk. Nagy sokkban vagyunk, hiszen úgy jöttünk ide, hogy csak a győzelem az elfogadható. Nem tudtuk azt játszani, amit szoktunk, még ha az is volt a terv, mintha kicsit megilletődve mentünk volna fel a pályára. Nem tudom, ennek mi volt az oka, pedig mindenkiben megvolt a motiváció, be akartunk jutni a döntőbe.

Talán azt éreztem, mintha a Paks jobban küzdene a pályán, érthetetlen számomra, ami történt.

Ha profi csapat vagyunk, akkor ez nem törheti meg a lendületet a derbi előtt, nagyon jó csapat vagyunk, folytatni kell, amit a bajnokságban mutattunk, ezt a mérkőzést ki kell vernünk a fejünkből – nyilatkozta Csongvai az M4 Sportnak.

Az összecsapás második góljának szerzője, Windecker József bízik benne, hogy a győriekkel játszanak majd a fináléban.

– Hihetetlenül büszke vagyok a csapatra, óriási megtiszteltetés volt, hogy ma én viselhettem a csapatkapitányi karszalagot. A srácok csúsztak-másztak, nagyon boldog vagyok. Aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy minden egyes labdáért úgy mentünk, mintha az utolsó lenne. Nagyon nehéz mit mondani, várjuk a kupadöntőt.

Szurkolok az ETO-nak, a volt csapatomnak, nem ők az esélyesek, de meglátjuk majd, kivel játsszuk a döntőt

– nyilatkozta a paksiak játékosa az M4-nek.

A Windeckerhez hasonlóan szintén ex-újpesti Balogh Balázs szerint történelmi tettet hajtottak végre.

– Dúlnak bennem az érzelmek, felettébb boldogok vagyunk, hogy így alakult ez a mérkőzés. Előre nem is mertem erre gondolni, hogy ilyen játékot teszünk le az asztalra. Örülök a helyzetemnek, amiből aztán az első gól született, és Joci (Windecker József – a szerk.), valamint Máté találatának is.

Jobb forgatókönyv lett volna, ha a döntőben találkozunk az Újpesttel, az még impulzívabb lett volna.

Nem találok szavakat, mennyire boldogok vagyunk, olyat csináltunk, ami még nem volt a klub történetében, mehetünk a kupadöntőbe. Végtelenül büszke vagyok a csapatunkramondta a klubhonlapnak Balogh.