A múlt hétvégi Magyar Kupa-fordulóban az NB III-ban szereplő Bicskei TC 3-2-re nyert Szombathelyen a Király SE ellen.

Az első játékrész hajrája arról volt emlékezetes, hogy a hazai csapat alig 17 esztendős focistája, Reseterits Bálint egy kemény ütközés után eszméletlenül terült el a gyepen. A nagy ijedtségben hamar reagált a bicskei masszőr, Sulyok Barnabás, felismerve a helyzetet odaszaladt a vendégkispadról és egy Dombi Olivér játékvezetőtől kapott segédeszközzel szétfeszítette a játékos száját – olvasható a 2060.blog.hu-n.

A blog megjegyzi, hogy az ilyen ütközéseknél gyakran előfordul, hogy hátracsúszik a nyelv (gyakorlatilag “lenyeli a nyelvét” a sérült), elzárva a légzés útját, ha nincs lélekjelenlét, akkor fulladásos tragédia is történhet. A bicskei masszőr tette a dolgát, szakszerűen előre segítette a nyelvet és a kiérkező mentőket már magához térve fogadta a játékos, akit aztán kórházba szállítottak megfigyelésre.

Reseterits József apuka a Bicskei TC Facebook-oldalnak küldte következő üzenetét:

“Tisztelt Sportvezetőség! Szeretnénk megköszönni masszőrüknek a tegnapi napon, Szombathelyen nyújtott segítségét! Hálás szívvel gondolunk rá! Fiúnk jól van! További sok sikert kívánunk a Bicske csapatának a kupában és a bajnokságban! Reseterits Bálint szülei”