Első villanyfényes mérkőzésre készült a Liga 3 ötödik csoportjában a második helyen álló Csíkszereda, amely hazai pályán fogadta a 18-szoros bajnok és 13-szoros kupagyőztes Dinamo Bukarestet a Román Kupában.

A gólnélküli első félidőt követően a második játékrészben négy találat is született. Előbb Majzik Adrián a 48. percben szabadrúgásból szerezte meg a vezetést a Csíkszeredának, majd Magyari Szilárd 52. percben lőtt bombagóljával kétgólosra nőtt a hazaiak előnye. Két perccel később a fővárosi együttes egyenlíteni tudott, Dan Nistor duplázott hat perc alatt.

A ráadásban mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de a rendes játékidő 2-2-es döntetlennel ért véget, jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A 106. percben Fabio Guaru hibáját kihasználva Neicutescu megszerezte a vezetést a vendégeknek, de nyolc perccel később, egy jobb oldali szöglet után Berde István egyenlített. A 120. percben Gonzalez a kiállítás sorsára jutott, valamint 3-3 állt az eredményjelzőn, így jöhettek a büntetők.

Az idegek harcát a hazaiak bírták jobban (a tizedik körben dőlt el csak a különpárbaj!), így Dinamo Bukarest 6-5-re alulmaradt a Csíkszeredával szemben, a székely együttes jutott be óriás bravúrral a legjobb nyolc közé.

FK Csíkszereda – Dinamo Bukarest 3-3 (Majzik 48., Magyari 52., Berde 115., ill. Nistor 54., 59., Neicutescu 106.) – 11-esekkel 6-5

A románok edzője a Csíkszereda kupabravúrja után a székely szurkolókat is dicsérte: “Egy kis város, nagyszívű emberekkel”

A nagy sikerhez méltó ünneplés zajlott le a találkozót követően, például a Székely himnusz eléneklésével:

SZÉKELY himnusz!

Közzétette: FK Csíkszereda – 2018. november 1., csütörtök

És a mérkőzés galériája: