Mint arról beszámoltunk, a román harmadosztályban szereplő FK Csíkszereda történelmi mérkőzésen, 3–3-as döntetlen után 11-esekkel búcsúztatta a 18-szoros bajnok és 13-szoros kupagyőztes, élvonalbeli Dinamo Bukarestet a Román Kupában, és bejutott a legjobb nyolc közé.

A találkozót követően a Dinamo román szakvezetője, Mircea Rednic a csíkszerdaiak dicsérete mellett nem felejtette el kiemelni, hogy a kiesésnek komoly következményei lesznek a csapatánál – derül ki a Székelyhon cikkéből.

Leckét adott nekünk az FK Csíkszereda, nem tudom futballeckét-e, de a labdarúgás iránti tiszteletből mindenképpen leckét kapott a Dinamo. A házigazdák hittek az esélyükben, megharcoltak minden labdáért. Agresszívek voltak, úgy játszottak, ahogy a profi futballistának játszania kell.

Nulla-kettőről visszajöttünk a játékba, átvettük a vezetést, de nem tudtuk megtartani az előnyünket. Összességében nem érdemeltük meg a továbbjutást. Azt kérdezték tőlem, hogy tetszett-e nekem valaki a csíkiak közül. Persze hogy tetszett 2–3 játékos. De nekem, a Dinamo számára mások választottak játékosokat, és én azokkal kell dolgozzak. Néhány játékostól megválunk, tisztogatás lesz a Dinamónál. Visszatérve a mérkőzésre, a játékvezetők adhattak volna egy-egy tizenegyest a rendes játékidőben mindkét csapatnak, de nem nagyon értettem, miért ismételtették meg az utolsót a büntetőpárbajnál. Ismételtethettek volna háromszor is, a csíki kapus azt is kivédte volna.

Gratulálok az FK Csíkszeredának, és azt kívánom, jussanak fel a másodosztályba. Megérdemlik. Egy kis város, nagyszívű emberekkel. Tetszett a hangulat, tetszett, ahogy biztatták kedvenceiket.

A hazaiak trénere, Valentin Suciu nyilván sokkal elégedettebb volt, bár csapata két furcsa piros lapjára nem tudott magyarázatot találni.

Egy őrült meccs, amely – egy régi román mondás szerint – tiltott a szívbetegeknek. Nem akarok a Dinamóval foglalkozni, beszélni az ő játékukról. Megvannak nekünk a saját feladataink, most a legfontosabb az, hogy a játékosok pihenjenek, mert nehéz bajnoki mérkőzés vár ránk vasárnap Besztercén. Gratulálok minden játékosomnak, gratulálok a klub vezetőségének, hogy villanyvilágítást bérelt, köszönöm a szurkolóknak a nagyszerű szurkolást, a biztatást. Kérdezték, hogy miért kaptunk két piros lapot. Én sem értem, hogy a cserepadon ülő Magyari miért kapta meg második sárga lapját, illetve a lefújás után miért mutatták fel a piros lapot Edernek. Remélem, valaki kideríti, és felvilágosít ezekről a lapokról. Ott vagyunk Románia legjobb nyolc csapata között, bárki lesz is a negyeddöntős ellenfelünk, ajándék számunkra. Nincs preferenciám, lehet bárki az ellenfél. Pardon, megfogtak, nem szeretnék a Sepsi OSK-val negyeddöntőzni, mert ők is, és mi tovább szeretnénk jutni – fogalmazott a szakvezető.

Manases Sandor, a 11-es párbaj alatt készült képe pedig többet mond minden szónál…

Penalty shots at Csikszereda…..#inquamiseverywhere

Közzétette: Manases Sandor – 2018. november 1., csütörtök