Markus Krösche, az RB Leipzig sportigazgatója kiemelte azt is, hogy a Salzburgból érkező magyar válogatott középpályásnak több mint féltucatnyi lehetősége lett volna a klubváltásra, de ő végül Lipcse mellett döntött.

(…)Dominiknak sok pozitív tulajdonsága van, bátor, van önbizalma, erős alapokkal bír, gyors és fizikálisan is erős. Összességében az érkezésével több variációs lehetőségünk is lesz majd, ami pedig azt is jelenti, hogy kiszámíthatatlanabbak is leszünk az ellenfelek számára.

Tény, hogy a tárgyalások nem mentek könnyen. Dominiknak több ajánlata is volt, 7-8 topklubhoz is mehetett volna.

Meg kellett neki mutatnunk, hogyan akarjuk használni a csapatunkban és hogy milyen fejlődési lehetőséget kínálunk neki. Hogy milyen a mi útunk, mik a céljaink és ebben neki milyen szerepe lesz. Ez számunkra teljesen normális, a játékosok ugyanis egy-egy lépésben gondolkodnak mindig a karrierjük kapcsán. Neked pedig az a dolgod, hogy megmutasd, hogyan lehetsz a segítségükre. Szerintem nekünk ezt sikerült is jól bemutatnunk – mondta a magyar légiós megszerzése ügyében a sportigazgató az rblive.de hétfői cikke szerint.

A 20 éves magyar középpályás a 17-es mezt viseli majd Lipcsében és először a január 9-i, Borussia Dortmund elleni rangadón léphet majd pályára új csapatában.

Szoboszlai BL-t is nyerne az új csapatával: “Nem a pénz miatt mentem oda”