Az előre vártaknak megfelelően az RB Leipzig együttesénél folytatja Szoboszlai Dominik, aki csütörtökön hivatalosan is a német klub játékosa lett. Ezt az RB Leipzig és Szoboszlai eddigi csapata, a Red Bull Salzburg is bejelentette.

Szoboszlai négy és fél évre, 2025 nyaráig írt alá a német Bundesliga 3. pozícióját elfoglaló és a Bajnokok Ligájában is álló lipcsei klubhoz. Ahol két magyar csapattársa is lesz Gulácsi Péter, illetve Willi Orbán személyében.

Nagyon örülök, hogy a pályafutásom egy újabb fejezetébe lép, ráadásul a Bundesliga egyik topcsapatánál, amely tavaly BL-elődöntős volt. Nagy kihívás lesz itt is helytállni, de természetesen mindent meg fogok tenni azért, hogy ez minél jobban sikerüljön, és minél hamarabb a német bajnokságban is bizonyítsak. Remélem, a válogatott is profitál majd abból, hogy két válogatottbeli csapattársammal, Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel is egy klubcsapatban játszom mostantól! – mondta Szoboszlai az mlsz.hu-nak.

A 20 éves magyar középpályás a 17-es mezt viseli majd és először a január 9-i, Borussia Dortmund elleni rangadón léphet majd pályára új csapatában. Szoboszlai vasárnap a Wolfsberger AC elleni bajnokin lép pályára utoljára a Red Bull Salzburgban, és karácsony után csatlakozik az RB Leipzighez.

Hivatalos a klubváltás.

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. december 17., csütörtök