Mint arról beszámoltunk, Sallai Roland duplájával győzött a Freiburg 2-0-ra a Schalke otthonában a német bajnokság 12., hétközi fordulójában. Sallai – aki karrierje során először duplázott a Bundesligában – az 50. percben fejjel, a 60.-ban pedig egy szép emeléssel volt eredményes, így gyakorlatilag egyedül döntötte el a sereghajtó elleni összecsapást.

A magyar válogatott játékos remek teljesítménye a forduló értékeléseiben is sem maradt nyom nélkül, két komoly szakportál is beválasztotta a Bundesliga hét csapatába Sallait.

A Kicker az idényben először szorított helyet a magyarnak az álomcsapatban többek között Manuel Neuer, vagy André Silva társaságában. A neves sportlaptól egyébként 1,5-es, azaz közel tökéletes osztályzatot kapott légiósunk.

Ugyancsak betette a forduló csapatába Sallait a mértékadó nemzetközi oldal, a Whoscored, amely a legfontosabb mutatók és statisztikák alapján osztályozza a játékosokat. A magyar támadó a portáltól 8,3-as érdemjegyet kapott (ez az ötödik legmagasabb volt az egész Bundesliga-fordulóban), és olyan futballisták társaságába emelte, mint például három Bayern-csillag, az épp a világ legjobbjának megválasztott Lewandowski, vagy Süle és Coman.

A whoscored.com és a Kicker álomcsapata:

Hivatalos: Szoboszlai szintet lépett és átigazolt a német Bundesligába – két magyar csapattársa is lesz