Korábban ciprusi sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk arról, hogy a 30 éves, 7-szeres magyar válogatott hátvéd, Paulo Vínicus a ciprusi élvonalban 10. helyen álló APOEL Nicosia csapatában folytatja pályafutását, miután mindenben megegyezett a ciprusiakkal, így fél év után visszatér Európába.

A ciprusi goal.com beszámolója szerint a brazil származású magyar válogatott hátvéd csütörtökön hajnalban utazik Ciprusra, hogy véglegesítse átigazolását a 28-szoros bajnok és kétszeres kupagyőztes APOEL-lel. Megérkezése után a Ciprusi Köztársaság által előírt egészségügyi szabályok miatt karanténba kerül, és két hét letelte után írhatja alá a szerződését az új klubjával, ezért legkorábban február elején állhat Savvas Poursaitidis vezetőedző rendelkezésére.

A lap tudni véli, Vinícius 2022 nyaráig kötelezi el magát új csapatához, ahol

éves fizetése közel 200 ezer euró (71,5 millió forint) lesz, ami havi átlagban 5,9 millió forintnak felel meg.

Vinícius tavaly nyáron döntött úgy, hogy kilenc év után elhagyja a Vidit és Magyarországot is, ekkor tért vissza Dél-Amerikába, ahol az uruguayi Club Nacional játékosa volt. Klubjában többek között nyolc bajnokin és három Libertarodes Kupa-találkozón is pályára lépett az ősszel, fontos játékosa lett csapatának, azonban nemrégiben közös megegyezéssel szerződést bontott az uruguayi csapattal.

Korábban felmerült annak a lehetősége is, hogy a kolumbiai Atlético Nacionalhoz igazolhat, amely gárda legsikeresebb helyi klubnak számít, 16-szor nyerte meg hazája bajnokságát, van két Libertadores Kupa-elsősége is, azonban minden jel arra utal, hogy ismét Európában folytatja pályafutását.

Újra pörög az átigazolási rovatunk, ahol minden tény, hír, pletyka megtalálható a hazai piacról:

Hárman hosszabbítottak Újpesten, orvosira érkezik a Honvéd kiszemeltje – hazai átigazolási hírek