A hét latin amerikai országba és az Egyesült Államokba is híreket szállító BolaVip nevű futballportál számolt be arról, hogy a kolumbiai Atlético Nacional kiszemeltje Vinícius Paulo és hogy még tartanak az egyeztetések az ügyében.

A 30 éves, 7-szeres magyar válogatott (legutóbb 2018 novemberében viselhette a címeres mezt) védő tavaly nyáron döntött úgy, hogy kilenc év után elhagyja a Vidit és Magyarországot is, ekkor tért vissza Dél-Amerikába, ahol az uruguayi Club Nacional játékosa lett. Klubjában többek között nyolc bajnokin és három Libertarodes Kupa-találkozón is pályára lépett az ősszel, fontos játékosa lett csapatának.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, , szöveg, amely így szól: „NDEF CNaf PUINICIUS 3 PAULO VINICIUS ZAGUERO CENTRAL Internacional con la Selección de Hungria 21/2/1990 (San Pablo Brasi) derecho Altura: 1.84 mts. 2009- 2011 River Plate (URU) 2011 2020 MOL Fehérvár FC (HUN)”

Escobartól Escobarig

Innen szemelte ki most magának a kolumbiai gárda, amely a legsikeresebb helyi klubnak számít, 16-szor nyerte meg hazája bajnokságát, van két Libertadores Kupa-elsősége is (a legutóbbi 2016-ból), az 1980-as években pedig az egykori hírhedt drogbáró, Pablo Escobar is lelkes szurkolója, sőt, támogatója is volt az egyletnek.

Olyan legendás játékosok futballoztak itt korábban, mint René Higuita, Francisco Maturana, Faustino Asprilla, vagy a tragikus véget ért (az 1994-es vb-n szerzett öngólja után lelőtték egy medellíni parkolóházban) Andrés Escobar.

Az Atlético Nacional a kolumbiai élvonal legutóbbi alapszakaszát a harmadik helyen zárta, hét ponttal lemaradva az első helyezett örök riválistól, a szintén medellíni Independientétől.