A csakfoci.hu szerdán elsőként jelezte, Kádár Tamás napokon belül útnak indul Kínába, hogy csatlakozzon új csapatához, a Shandong Lunenghez, s kiérkezése után egyből karanténba kerül. Értesüléseinket a játékos is megerősítette, így az elsőként újra tétmeccseken játszhat, miután a kínai szövetség döntésének értelmében április 18-án elrajtolhat a pontvadászat.

Az 57-szeres magyar válogatott hátvéd helyzetéről nyilatkozott a menedzsere is. Elmondása szerint a focista jelenleg önkéntes házi karanténban van, abszolút tünetmentes, legszívesebben azonnal pályára lépne, nagyon hiányzik neki a játék.

Amikor eldőlt, hogy elhagyja az ukrán Dinamo Kijevet, több ország együttesével is tárgyalásban voltam. Amint felvetődött a kínai lehetőség, természetesen azonnal szóltam az ügyfelemnek, de bevallom őszintén, nem hittem volna, hogy érdekli majd.

Kifejezetten meglepődtem, amikor azt mondta, hogy vágjunk bele.

Igaz, régóta ismerem Tamást, tudom, hogy bátor fiú… Persze ha nem lenne biztonságos kiutazni, akkor nem ajánlanám neki az ottani ligát, de úgy tűnik, Kínában már sokkal jobb a helyzet, mint Európában – mondta a Blikknek Varga Sándor, aki a klub helyzetéről is szót ejtett.

Napi kapcsolatban vagyunk a helyiekkel, úgy tűnik, teljesen megfékezték a járványt. Ismét kezd visszatérni az élet a régi kerékvágásba az ázsiai országban, s ez azt is jelenti, hogy hamarosan újraindulnak a különböző bajnokságok. A csapat edzői stábja, amelyben van német és horvát szakember is, már a helyszínen van, úgy készül mindenki, hogy április közepén, május elején startol a Szuperliga.

TOVÁBB: A teljes cikk itt olvasható – kattints!

Két hétre karanténba vonul a magyar válogatott játékos, de ő játszhat először tétmeccseket