Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt világszerte elhalasztották a labdarúgó bajnokságokat, ennek megfelelően a magyar válogatott játékosok nagy része mérkőzések nélkül marad a következő hetekben (és ezzel párhuzamosan a labdarúgók egyéni edzéstervek alapján készülnek a bizonytalan folytatásra).

Szinte sehol nem tudni, mikor folytatódnak újra a leállt bajnokságok, gyakorlatilag egyetlen olyan ország van, ahol jelen állás szerint április közepétől újra futballmeccsek lesznek. Ez pedig Kína, ahol a helyi szövetség döntésének értelmében április 18-án elrajtolhat a pontvadászat. Mindez egy magyar játékost is érint, jelek szerint Kádár Tamás lesz az első magyar játékos, aki újra tétmeccseken játszhat.

A csakfoci.hu információi szerint ugyanis a ballábas védő napokon belül útnak indul Kínába, hogy csatlakozzon új csapatához, a Shandon Lunenghez. Ezt a játékos is megerősítette honlapunknak:

Nemsokára minden papírom meglesz, és mivel a reptereket még nem zárták le, hamarosan Kínába utazok, majd egyből karanténba kerülök. Ha ez idő alatt két hétig egészséges maradok, akkor csatlakozhatok a csapathoz, és elkezdhetem az edzéseket a többiekkel együtt. Nem meglepő ez a procedúra, hiszen minden külföldinél ezt alkalmazzák, akik Kínába utaznak. Természetesen tudok róla, hogy egy hónap múlva kezdődik a bajnokság, de egyelőre azt mondom, várjuk ki a végét, tényleg elrajtol-e a szezon. Nagyon várom már, hogy megismerjem az új csapattársaimat – mondta a csakfoci.hu-nak Kádár Tamás, aki az elmúlt időszakról is beszélt, amikor is a MOL Fehérvár csapatával edzett.

Igazából a kínaiak kérték, ha meg tudom oldani, akkor lehetőleg egy csapatnál – lehet az NB I-es is – készüljek, és ne csak konditerembe járjak. Úgy gondolom, a lehető legjobb döntést hoztam. Jól esett, hogy a fehérváriaknál tárt karokkal fogadtak, és náluk tudtam készülni. A fél csapatot ismertem, nemcsak a magyarokat, hanem a külföldieket is, hiszen már játszottunk egymás ellen. Gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Köszönettel tartozok a Fehérvárnak, hogy edzéslehetőséget biztosítottak, és fel tudtam zárkózni.

Kínában a szezon február 22-én kezdődött volna, ám a járvány kirobbanásakor el kellett halasztani. Hétfőre viszont csökkent a koronavírusos esetek száma, ami azt jelenti, hogy alacsonyabb a fertőzés kockázata. A következő napok határozhatják meg, hogy az április közepén esedékes rajtot szeretnék-e tartani a távol-keleti országban.

LENKÓ PATRIK

Interjú: “Kértem Rossit, tekintsen el a szerepeltetésemtől” – Kádár szerint csak le akarták járatni