Szerhij Rebrov, a Ferencváros korábbi vezetőedzője már több alkalommal is szolidaritását fejezte ki Ukrajnával, aki jelenleg a vele szomszédos Oroszországgal áll háborús konfliktusban. Az ukrán szakember a héten olyan nyilatkozatot is tett, hogy szükség esetén ő akár fegyvert is fogna. Rebrov most a török goal.com.tr portálnak nyilatkozott az aktuális érzéseiről.

– Én, a feleségem és a gyerekeim biztonságban vagyunk. Dubaiban vagyunk, mivel az Al Ainnak dolgozom, de a családom többi része Kijevben van. Ha látom, hogy mi történik ott, valamint más városokban, például Harkovban, Marioupolban és Szumiban, soha nem tudhatom, hogy biztonságban vannak-e. Mindig felhívjuk egymást, hogy tájékozódjunk az ottani helyzetről. Nem könnyű, de igyekszünk támogatni őket, amennyire csak tudjuk – kezdte az interjút az 55 éves tréner.

A Dinamo Kijev, az Al Ahli és a Fradi egykori edzője 2021-ben vette át az Egyesült Arab Emírségekben szereplő Al Ain csapatát. Rebrov azt is elmondta, megviselte hazája jelenlegi helyzete.

Természetesen még mindig átéljük ennek az inváziónak a sokkját. Ez nem a politikáról szól, az emberek azt mondják, hogy ez geopolitikai háború, de nem az, ez egy igazi háború. Megpróbálják elpusztítani az ukrán nemzetet. Még mindig azt mondjuk magunknak, hogy lehetetlen, hogy ilyesmi megtörténjen. Ukránok vagyunk, és nem alszunk éjjel. Folyamatosan keressük honfitársainkat és önkénteseket keresünk. Jelenleg mindenki sokkos állapotban van. Büszkék vagyunk Ukrajnában azokra az emberekre, akik védik szabadságunkat és a hazánkat. 

Az egykori 75-szörös válogatott támadó pályafutása során megfordult a török Fenerbahce, valamint az angol Tottenham együttesében is. Rebrov azt is elmondta, a közvetlen környezetét is mélyen érinti a háborús helyzet.

Különböző érzéseink vannak. Természetesen dühösek és szomorúak vagyunk. Ha háborút lát más országokban, már együttérzését és támogatását fejezi ki azok iránt, akik igazságtalanul szenvednek. Ott vannak a családunk és a barátaink és a probléma az, hogy még mindig nem értjük, miért történik mindez. Hazánkban élünk, a mi földünkön, erre jön valaki, és megpróbálja megmondani, mit tegyünk.

Az interjú végén arról is szó esett, hogy viszonyulnak a kialakult helyzethez az Al Ain játékosai.

Elégedett vagyok a játékosaimmal. Mentálisan és fizikálisan jelenleg nem vagyok a legjobb állapotban, de a játékosaim mindent megtesznek, hogy segítsenek nekem. Megértik ezt, és keményebben dolgoznak. Támogatják Ukrajnát, és mindannyian remélik, hogy ez a rémálom véget ér – zárta a beszélgetést Rebrov.

Totálisan összeomolhat a Chelsea a háborús szankciók után – Klopp bevitt egy újabb tőrdöfést