A Honvéd ellen az Európa Ligában botrányos körülmények között, az UEFA “védőszárnyai alatt” továbbjutott román Universitatea Craiova csapatát hazájában is komoly vádak érték egyik utolsó bajnoki ellenfele, a Dinamo Bukarest részéről.

Mint arról még július 22-én beszámoltunk, a két csapat bajnokiján mentővel kellett kórházba szállítani a fővárosiak vezetőedzőjét, a korábban a Ferencvárosnál is légióskodó Eugen Neagoét, aki a mérkőzés alatt kapott szívrohamot. A Craiova végül 2-0-s győzelmet aratott, amit a szomorú körülmények ellenére alaposan meg is ünnepelt a telekomsport.ro cikke szerint.

A vendégjátékosok hangosan táncoltak és énekeltek a bukaresti öltözőben, miközben a hazai futballisták edzőjük életéért aggódtak.

Nem a játékosokat hibáztatom, nem hiszem, hogy ők találták ki ezt az egészet. Nyilván boldogok voltak, hogy megszerezték a három pontot. Az biztos, hogy ha én lettem volna az edző, miközben ez történik egy mérkőzésen, soha nem engedtem volna, hogy ilyen történjen az öltözőben, hogy a játékosok táncolva és énekelve mulatozzanak. Nem veszem a lelkemre, ami történt, de elég visszataszító… – mondta Neagoe a portál megkeresésére.

A Craiova edzője, Alexandru Cicâldău úgy kommentálta a történteket, hogy “egy nehéz meccs állt előttük (épp a Honvéd elleni első találkozó – a szerk.), így különösen nagy volt az örömünk a győzelem miatt. Hogy mi volt az öltözőben? Szólt a zene” – tette hozzá.