Ahogy arról több ízben beszámoltunk, az NB I-ben 2. helyen telelő Kisvárda egyik legesélyesebb edzőjelöltje, Adrian Mutu és már a helyszínen tekintette meg a szabolcsi együttes MOL Fehérvár FC elleni hazai győzelmét Révész Attila társaságában. Időközben a román szakemberrel kapcsolatban hazájában az a hír járta: ő veheti át a román válogatott irányítását.

Az Antena Sport hétfői beszámolója szerint Adrian Mutu a legesélyesebb a román válogatott kispadjára, miután Dan Petrescu visszautasította a szövetségi kapitányi posztot. Rajta kívül egyébként Gică Hagi és Răzvan Lucescu is nemet mondott az ajánlatra.

Jelen pillanatban rendkívüli értekezlet zajlik a bukaresti szövetségnél (FRF), amely után nagy valószínűséggel Mutut nevezik ki Románia új szövetségi kapitányának. Mutunak nincs első szerződése a szövetséggel, aktuálisan tavaszig az U21-es válogatottat irányítja.

A Playsport.ro közben azt is megtudta, milyen fizetése lesz Mutunak a román válogatott kispadján: havi 10 000 euró.

Mutu lehetséges kinevezésének nem igazán örültek hazájában, köztük a korábbi román sikeredző leszólta, mondván nem ő lenne a legmegfelelőbb választás a nemzeti tizenegy irányítására. Rajta kívül a korábbi 2-szeres román válogatott kapus, Helmuth Duckadam, a “sevillai hős”, aki az 1985/86-ös BEK-döntőben a büntetőpárbajban mind a négy lövést hárította, hozzásegítve csapatát a legrangosabb klubtrófea elhódításához.

A szövetségnek engedelmes edzőre van szüksége. Mutu a válogatottnak nem jó választás. Nagyszerű játékos volt, de edzőként semmit nem bizonyított. Voltak mások, akiket lehetett volna hozni a válogatott élére, és jó munkát végezhetett volna, például Victor Pițurcă vagy Bölöni László – mondta Duckadam.

Mindenesetre ami tény: a bukaresti szövetség vezetése csütörtökre hívta össze a szakmai bizottságot, hogy döntsön a válogatott új szakvezetőjéről. Aligha lenne meglepetés, ha végső soron Mutu venné át a trikolór irányítását.