Ahogyan arról korábban beszámoltunk, sajtóhírek szerint a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) állítólag úgy döntött, hogy Adrian Mutu lesz a román labdarúgó-válogatott következő kapitánya. A szövetség azután jutott erre a döntésre, miután Gică Hagi és Răzvan Lucescu is visszautasította az ajánlatot, valamint a CFR Cluj vezetősége is bejelentette, hogy nem mondanak le Dan Petrescu vezetőedzőről.

A 71 éves Anghel Iordănescu korábban három cikluson keresztül volt Románia szövetségi kapitánya (1993-1998, 2001-2004 és 2013-2014). Iordănescu nem ért egyet az FRF által kiválasztott edző profiljával, mondván, hogy a válogatottnak tapasztalt edzőre van szüksége, és konkrét példákat hozott fel.

– Először is, a válogatottnak a legértékesebb emberekből kell állnia, akik bizonyítottak, akik elértek valamit a labdarúgásban, és akiknek van tapasztalatuk – kommentálta Iordănescu a sport.ro-nak Mutu jelöltségét – Ez nem jelenti azt, hogy bármi bajom lenne Mutuval. A magam részéről sok sikert és sok szerencsét kívánok neki. De ismétlem, a válogatottnak a legtapasztaltabb, legjobb emberekből kell állnia. Úgy értesültem a sajtóból, hogy Gică Hagi és Răzvan Lucescu visszautasította válogatott kispadját. Azt hiszem, ha mindenből kiindulok, ami a médiában megjelenik, akkor Dan Petrescu is vissza fogja utasítani. Ami feldühít, mert a válogatott visszautasíthatatlan.

– A román futballnak jó, értékes edzői vannak: Dan Petrescu, Răzvan Lucescu, Gică Hagi, Bölöni, Pițurcă, Olăroiu. Nehéz nekem folytatni ezt a felsorolást az edzőkről, mert félreértelmeznék, ha a fiam nevét is ide említeném. De ismétlem, hiszem és meg vagyok győződve arról, hogy a válogatott visszautasíthatatlan bármely edző számára – zárta Iordănescu a Fanatiknak adott interjúját.

A 42 éves Adrian Mutunak november eleje óta nincs csapata, miután elváltak útjai az U Craiova 1948-tól. Mutu korábban ajánlatot kapott Kisvárdáról is, de utalt rá, hogy csak akkor dönt, ha az FRF meghozza a döntést az új szövetségi kapitányról.

Mutu 2020 januárjától 2021 májusáig a román U21-es válogatott edzője volt, amely részt vett a tavaszi Európa-bajnokságon. Az FRF állítólag két héten belül bejelenti a nemzeti együttes új kapitányát.

A Loki leigazolhatja a Diósgyőr létszámfelettivé vált játékosát