A Szerbia ellen pontot és a B-divízióban történő bentmaradást érő gólt szerző Kalmár Zsolt a találatáról is nyilatkozott.

Köszönöm Nikolicsnak a gólpasszt, nagyszerűen észrevette, hogy megyek be a résbe, és elém adta a labdát. Örülök a gólomnak, de a legfontosabb, hogy a csapat jól teljesítményt nyújtott. Van egy kis hiányérzetem, mert gólokkal kellett volna nyernünk, hiszen nagyon sok lehetőségünk volt – mondza az M4 Sportnak a középpályás, aki épp a Puskás Arénában, az Uruguay elleni stadionavatón szenvedett súlyos térdsérülést egy éve.

Nem volt könnyű, hiszen a térdsérülésem, majd a visszatérésem után három héttel eltört a bokám. Kemény időszak volt ez a számomra, de nagyon sokan mellettem álltak, sokat segítettek. Rengeteg munkát beletettem, hogy ismét itt legyek a válogatottban és Marco Rossi bízzon bennem, a teljesítményemmel ezt a bizalmat szeretném meghálálni.

Gera: “Elfáradtunk; nagyon igazságtalan lett volna, ha veszítünk” – a törökök ellen is ő ülhet a kispadon

A vajdasági születésű Nikolics Nemanja épp Szerbia ellen viselhette a csapatkapitányi karszalagot a válogatottban, amit egy gólpasszal “ünnepelt meg”.

Amikor megkaptam a labdát, láttam az üres területet, Kalmár jól vette át a labdát, és szép góllal tudtunk egyenlíteni – mondta az egyenlítő gólról a MOL Fehérvár csatára, aki nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ő lehetett a “cséká”.

Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy én lehettem ma a csapatkapitány. Sajnos Szalai Ádám megsérült, nagyon hiányzott a pályáról és a pályán kívülről, igazi vezér. Próbáltam magamat adni, nem túlpörögni. Nem rossz az egy pont, remélem, hogy meg tudjuk szerezni a csoportelsőséget.

Nikolics szerint ugyanakkor győzelmet szalasztottunk el vasárnap.

Több gólt is kellett volna szereznünk az első félidőben. Az első tíz percet leszámítva jól futballoztunk, helyzeteket alakítottunk ki. Sajnálom, hogy nem nyertünk, megérdemeltük volna a három pontot.

A támadó úgy véli, a nemzeti csapat az Eb-re jutással sem dőlhet hátra.

Kint vagyunk az Európa-bajnokságon, amit maximálisan megérdemeltünk, de az Európa-bajnokságig még sok idő van hátra, úgyhogy próbálunk kitűzni új célokat, úgy mint ennek a két meccsnek a megnyerését és a csoportgyőzelmet. Most meg kell most célozni a vb-t, mert ebben a csapatban benne van ez is – tette hozzá.

Nemzetek Ligája, B-divízió, 3. csoport:

Magyarország – Szerbia 1-1 (Kalmár 40., ill. Radonjic 18.)

A meccs krónikája percről percre itt! | Beszámoló itt!

Magyarország: Dibusz – Botka, Lang, Kecskés – Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy Á. Sigér (Nego, 57.), Holender (Hangya, 68.) – Kalmár, Szoboszlai (Schäfer, 78.)- Nikolics (Könyves, 57.)

Szerbia: Dmitrovic – Milenkovic, Spajic, Gudelj – Radonjjic (Vlahovic, 80.), Lazovic (Gacinovic 56.), Lukic, Maksimovic (Grujic, 62.), Ristic (Mladenovic, 62.)- Jovic, Tadic (Milinkovic-Savic, 80.)

A csoport állása: 1. Oroszország 8 (9-7), 2. MAGYARORSZÁG 8 (5-4), 3. Törökország 6, 4. Szerbia 2