Mint ismeretes, szombaton a Hoffenheim-Bayern, vasárnap pedig az Union Berlin-Wolfsburg Bundesliga-bajnoki is félbeszakadt egy időre, miután a szurkolók mindkét helyszínen a Hoffenheim többségi tulajdonosát, Dietmar Hoppot pocskondiázták, sőt, utóbbi pályán  egy olyan molinót feszítettek ki, amelyen a milliárdos arca egy célkeresztben volt látható.

Dietmar Hoppot, az SAP nevű szoftvercég egyik alapítóját sok németországi szurkoló nem szereti amiatt, hogy a vagyonát felhasználva az alsóbb ligákból az élvonalba vezette a Hoffenheimet. A másik kifogás a 79 éves mecénás ellen az, hogy érdemeire való tekintettel a liga 2015-ben felmentette őt az 50+1-es szabály alól, amely azt hivatott megakadályozni, hogy egy klub többségi tulajdonos kezébe kerüljön.

Egy, a mostanihoz hasonló molinó miatt korábban a Borussia Dortmund szimpatizánsai 50 ezer eurós büntetést kaptak és két szezonon keresztül nem lehetnek ott a sinsheimi mérkőzéseken, a Hoffenheim otthonában. Az elmúlt fordulóban szintén tiltakoztak Hopp ellen, de most szombaton, Kölnben is sértő hangú feliratot mutattak fel a drukkerek.


A németországi szurkolói hangulat tehát abszolút a Hoffenheim-tulaj ellen szól, ám klubjának volt játékosa, a magyar Szalai Ádám a közösségi oldalán kiállt az üzletember mellett. Méghozzá jótékonykodásait felsorolva, “ezt csinálja valaki utána!” felszólítással.

A Mainz csatára a Dietmar Hopp Alapítvány a heidelbergi egyetemi kórháznak, az utóbbi években nyújtott anyagi támogatásait emelte ki posztjában. Mintegy 150 millió euró került így gyermekek gyógyítására az intézményhez, illetve különböző részlegeihez, osztályaihoz.