Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy nagyarányú győzelmet aratott a Bayern München a Hoffenheim otthonában a Bundesliga szombati játéknapján.

A 90 perc azonban nemcsak a fociról szólt, a mérkőzést kétszer is félbe kellett szakítani szurkolói rendbontás miatt, a vendégszurkolók a Hoffenheim többségi tulajdonosa, Dietmar Hopp ellen tiltakoztak. A bírónál akkor telt be a pohár, amikor egy sértő hangvételű molinót is kifeszítettek.

A második játékmegszakítás után, amikor húsz percig állt a játék, és a mérkőzésvezető az öltözőbe küldte a csapatokat, a labdarúgók visszamentek ugyan a pályára, de a hátralévő bő tíz percben már csak “gurigáztak” a labdával, érdemben nem futballoztak, ezzel is tiltakozva a vendégszurkolók viselkedése ellen. A kényszerszünet alatt a Bayern teljes vezérkara és néhány játékos is a müncheni szektorhoz vonult, hogy lenyugtassa a drukkereket.

Hoppot, aki az SAP egyik alapítója, sok német szurkoló nem szereti amiatt, hogy a vagyonát felhasználva az alsóbb ligákból az élvonalba vezette a Hoffenheimet. Egy, a mostanihoz hasonló molinó miatt korábban a Borussia Dortmund szimpatizánsai 50 ezer eurós büntetést kaptak és két szezonon keresztül nem lehetnek ott a sinsheimi mérkőzéseken, a Hoffenheim otthonában. Az elmúlt fordulóban szintén tiltakoztak Hopp ellen, most szombaton Kölnben is sértő hangú feliratot mutattak fel a drukkerek.

A lefújást követően Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München vezérigazgatója rendkívül csalódottan és mérgesen nyilatkozott.

– Az FC Bayern a legcsúnyább arcát mutatta a mai napon. Szégyellem magam, nincs mentség arra, ami ma történt és elnézést kérek Dietmar Hopptól. Az egész balhéról videófelvétellel rendelkezünk, ígérem, hogy nagyon keményen elszámoltatjuk és felelősségre vonjuk azokat, akik ezt tették. Túl sokat engedtünk eddig, ma újra át kell gondolni mindent, elég volt! – idézi Rumennigge kiakadását a Bild.

(MTI/csakfoci)