Mint arról beszámoltunk, a Bayern München Hoffenheim elleni szombati német bajnoki mérkőzésén a bajor szurkolók a hazaiak tulajdonosát, Dietmar Hoppot szidalmazták, aminek következtében fél órát állt a játék, majd a folytatás után a két csapat egymásnak passzolgatott, így telt le a hátralévő idő.

Hasonló forgatókönyv mellett zajlott vasárnap az Union Berlin és a Wolfsburg Bundesliga-találkozója.

A meccset az első félidőben kétszer is félbe kellett szakítani szurkolói rendbontás miatt, a hazai hívek ugyanis ugyancsak Hopp ellen tüntettek, majd egy olyan molinót feszítettek ki, amelyen a milliárdos arca egy célkeresztben volt látható – ekkor is félbeszakította a mérkőzést, amely 15 perc szünet után folytatódott és 2-2-s végeredménnyel zárult a fővárosban.

Dietmar Hoppot, az SAP nevű szoftvercég egyik alapítóját sok német szurkoló nem szereti amiatt, hogy a vagyonát felhasználva az alsóbb ligákból az élvonalba vezette a Hoffenheimet. A másik kifogás a 79 éves mecénás ellen az, hogy érdemeire való tekintettel a liga 2015-ben felmentette őt az 50+1-es szabály alól, amely azt hivatott megakadályozni, hogy egy klub többségi tulajdonos kezébe kerüljön. (MTI / csakfoci.hu)

Szalai Ádám kiállt a szurkolóknál közellenségnek számító klubtulaj mellett: “Ezt csinálja valaki utána!”