Múlt héten, a Hoffenheim ellen góllal és gólpasszal járult hozzá az RB Leipzig 3-0-s győzelméhez, ezen a héten pedig egyetlen találatával eldöntötte a Leverkusen elleni összecsapást Szoboszlai Dominik. A siker már csak azért is fontos volt, mert így a lipcseiek megelőzték mostani ellenfelüket a tabellán, és feljöttek a dobogóra. A magyar válogatott támadó pazar gólja kapcsán elismerte, egy kis szerencse is kellett hozzá.

– Nehéz mérkőzés volt, hiszen épp csak most játszottunk csütörtökön az Atalantával. A csapatban volt néhány változtatás, de nem veszítettünk a minőségünkből. Ez azt is jelentette, hogy így is frissek tudtunk lenni, a végén pedig mi akartuk jobban a sikert. A gólomnál befutottam mélységbe, Christo (Nkunku – a szerk.) abba a sávba passzolt, jól átvettem a labdát, aztán a lövésem egy kicsit meg is pattant, így ott volt egy kis szerencsém – nyilatkozta Szoboszlai a klubhonlapnak.

A csapat játékával Dominico Tedesco is elégedett volt, aki magyar játékosáról külön is beszélt.

A konkurencia nem alszik

– utalt a vezetőedző Szoboszlaira, aki csereként is remekel mostanában: a Hoffenheim ellen gólig és gólpasszig, az Atalanta elleni odavágón felső lécig, most pedig ismét gólig jutott. – A fiúk nagyon jól játszottak a második félidőben. Mindig fontos, hogy a legjobb csapatok ellen ne kapj gólt. Fontos volt az is, hogy kijöjjünk a nyomásból, és egy kis mélységet adjunk a játékunknak.

A győzelmet a csapat másik magyarja, Gulácsi Péter is értékelte.

– Nehéz mérkőzés volt. Nem voltunk túl jók az első félidőben, persze sosem könnyű, amikor csütörtök után vasárnap is játszanod kell, de jól kezeltük ezt is. A második játékrészben már jobban, gyorsabban és pontosabban játszottunk.

Meglepő helyen nevezhetik ki Dollt – a Juve és a Fradi korábbi játékosával dolgozhat együtt