Dél-Ázsiából szemelték ki a Ferencvárossal háromszoros Magyar Kupa-győztes és egyszeres bajnok Thomas Dollt – számolt be róla az indonéz sajtó.

A helyi hírek szerint az előző élvonalbeli bajnokságot a 8. helyen zárt Persija Jakarta szeretné megszerezni magának a német szakembert. Az indonéz első osztály nemrégiben ért véget, a Persija a középmezőnyben zárt, a korábban a Juventusnál, az olasz válogatottnál és a Chelsea-nél is dolgozott Angelo Alessio távozása után pedig az együttesnek jelenleg nincs edzője.

Az egyik legfőbb jelölt az a Doll, aki 2013 és 2018 között dolgozott Magyarországon – sőt, jelenleg is hazánkban él -, majd volt a német élvonalbeli Hannover és a ciprusi APOEL trénere is, de 2019 decembere óta nincs csapata.

Motta és Simic is a játékosa lehet

A Persijánál olyan kiváló játékosa is lehet, mint a Juventusszal korábban olasz bajnokságot és Szuperkupát nyert, egyszeres olasz válogatott Marco Motta. De szintén a jakartai együttesben játszik Marko Simic, az előző szezon házigólkirálya (14 találattal), aki a magyar szurkolóknak lehet ismerős, hiszen a Vasas és a Fradi labdarúgója is volt a 2010-es évek elején. Simic évek óta a csapat játékosa, 2018-ban bajnokságot is nyert a Persijával.

Érdekesség, hogy néhány napja már volt egy, az NB I-et érintő hír az indonéz sajtóban, akkor a Puskás Akadémia brazil labdarúgóját, Weslen Júniort boronálták össze a Persebaya Surabaya együttesével.

A Fradi már az Újpest ellen bajnok lehet – ez kell hozzá