Gulácsi Péter és Willi Orbán mellett hosszú idő után, február vége óta először Szoboszlai Dominik is az RB Leipzig kezdőcsapatában kapott helyet, amit nagyszerű játékkal hálált meg a 21 éves magyar középpályás a Hoffenheim elleni vasárnapi bajnokin.

Szoboszlai már az 5. percben pontosan ívelt a leshatáron tartózkodó Nkunkuhoz, a remek formában lévő francia pedig 12 méterről a kapuba lőtt. A lipcseiek második találatát Halstenberg jegyezte egy kapufás góllal a 20. percben, majd a 44.-ben Nkunku visszaadta a “kölcsönt” Szoboszlainak és remekül tálalt a becsúszva eredményes magyarhoz. Aki ezzel már az első félidőben beállította a 3-0-s végeredményt.

A Gulácsihoz és Orbánhoz hasonlóan végig a pályán lévő fiatal légiósnak a második játékrészben is voltak remek passzai és indításai, illetve egy veszélyesebb lövési kísérlete is, de ezekből már nem született gól. Magabiztos győzelmével az RBL megerősítette negyedik, BL-indulást jelentő helyét a tabellán, és már csak egy pontra áll a már dobogós Leverkusentől.

Bundesliga, 29. forduló:

RB Leipzig – Hoffenheim 3-0 (Nkunku 5., Halstenberg 20., Szoboszlai 44.)

Korábban:

Légiósok: Sallai gólpasszt adott a Bundesligában, a cseréje eldöntötte a meccset – videó