A dán sajtóban is nyilvánvalóan és természetesen örömmel tekintettek vissza a Midtjylland 4-2-s Európa Liga-sikerére az FTC otthonában.

A dr.dk a többi helyi sajtóorgánumhoz hasonlóan és nem meglepő módon a triplázó és egy gólpasszt is kiosztó Jakob Poulsent emelte ki a meccs hőseként, akinek reményei szerint extra tágas hely jutott csapata hazaútján a repülőn. Hozzáteszik, hogy meglehetősen gyászos volt a hangulat a vendégcsapatnál, amikor 2-0-s hátrányba kerültek a Groupama Arénában, de sokat számított a német Koch piros lapja és az ezután értékesített 11-es a szünet előtt.

A meccs utáni pillanatok dán szemszögből:

“Meglepett minket a Ferencváros”

A dánok edzőjéhez, Jess Thoruphoz hasonlóan elismerte a vitatott jelenet fontosságát Marc Dal Hende, a Midtjylland balhátvédje is, aki megdicsérte a Ferencvárost a bold.dk oldalán.

Tudtuk, hogy jó csapatuk van és fel is készültünk belőlük, de el kell ismernem, hogy megleptek minket alaposan. Jók voltak, nagyon jók. Nem is kérdés, hogy mennyit számított a piros lap és a 11-es a mérkőzésen, ugyanakkor azt gondolom, hogy emellett jól is futballoztunk a második félidőben

– mondta a 26 éves játékos.

A lap egyébként maga is drámai fordulatként értékelte Koch és Onauchu találkozóját és a kiállítással megspékelt büntetőt, majd az is szerencsés fordulatként jellemezte, hogy a végén, 2-3-nál Bőle lövése is a kapufán csattant.

Koch “hatalmas ostobasága”

A Tipsbladet a meccs legjobbjait és legrosszabbjait is kiemelte cikkében. Itt is jutott dicséret az FTC-nek:

“Egy igazán erős csapatról van szó, amelyben többek is jelöltek lehettek a meccs legjobbja címre. Végül Botka Endrére esett a választás, aki a gólja előtti szituációban rendkívül energikusan tört középre, majd különleges gólt szerzett”.

A lap természetesen a dánok közül Poulsent emelte ki, majd áttért a negatív főszereplőre is:

Mivel Paul Onuacho betalált a végén, így hiába volt jelölt a meccs legrosszabbja címre, nem ő lett a befutó, hanem Julian Koch. A piros lapja a szünet előtt megváltoztatta a meccs képét, nagyon buta dolgot tette, sőt, akár hatalmas ostobaságnak is nevezhetjük

– szólt a szerző ítélete.