Hibernians FC – MOL Fehérvár 0-1

Bővebben a meccsről itt!

A The Malta Independent írt a leghosszabban a szigetországban a MOL Fehérvár FC küzdelmes továbbjutásáról a Hibernians FC ellen. A lap úgy fogalmaz, hogy az első óra dominanciája miatt összességében rászolgált a Vidi az 1-0-s sikerre, ugyanakkor az utolsó percekben hihetetlen pechje volt a felső lécet is eltaláló hazaiaknak. A máltaiak elsősorban az ukrán Ivan Petrjakot emelik ki, mint a vendégek legveszélyesebb játékosát.

A Times Of Malta szerint is megérdemelte a Vidi a győzelmet és a továbbjutást, sőt, szerintük nem is volt kérdés, hogy a magyar klub előbb vagy utóbb, de bedarálja a Hibernianst. Itt is kiemelik Petrjak kulcsszerepét a győzelemben, illetve azt, hogy a végén tíz emberrel fejezte be a találkozót a hazai csapat.

Márton: “A mérkőzés vége nem nézett ki jól”; Bódog: “A Malmö semmi extrát nem mutatott, de megérdemelten nyert” – értékelések

Bp. Honvéd – Malmö 0-2

Bővebben a meccsről itt!

Az Aftonbladet külön is foglalkozott Ola Toivonen lesről született vezető góljával, a lap egy szakértőt, a korábbi válogatott középpályást, Martin Åslundot is megszólaltatta. “Nem is kérdés, hogy les előzte meg a találatot, de ez most már nem számít” – mondta a meccs után. Érdekes módon azonban a Malmö kapitánya és támadója szerint nem szabálytalan körülmények között esett a gólja.

Szerintem teljesen jó helyen voltam, akkor is úgy éreztem, hogy megfelelő a helyezkedésem és hogy az egyik védő belógott

– mondta a csatár.

A lap kiemeli, hogy a Malmö nagy fölénye ellenére csak a 43. percben tudott előnybe kerülni, a második játékrészben viszont a Honvéd több egyenlítési lehetőséget is elpuskázott, mielőtt jött volna Traustason megnyugtató találata a hajrában.

Az Expressen a második gól szerzőjét, az izlandi Arnor Traustasont szólaltatta meg, aki február(!) óta először volt eredményes.

Jó volt újra átélni a gólszerzés örömét. Jobb későn, mint soha…csak arra koncentráltam, hogy a kapuba találjak, csak ez számított. Nem is gondolkodtam sokat, amikor megkaptam a remek passzt, egyből fordultam is a kapura. A Honvéd elég hasonló szinten volt, mint a lengyel Cracovia, megvannak az erősségei – mondta a támadó a Malmö eddigi két EL-riválisáról.

A portál megjegyzi, hogy a Malmö a meccs elejétől igyekezett nyomást helyezni ellenfelére, miközben a kispestiek nem voltak elég pontosak és labdabiztosak, emiatt kevéssé tudták rákényszeríteni akaratukat a svéd csapatra. A második félidőben aztán picit többet tudott kezdeményezni a hazai csapat, de túl sok helyzete ekkor sem volt a lap szerint.

A stockholmi Dagens Nyheter összességében magabiztos malmöi sikerről ír, a malmöi/lundi Sydsvenskan pedig a vendégcsapat dominanciájáról, miközben a Honvéd szerintük csak kontrákból tudott veszélyes lenni. És a második félidő sem hozott a lap szerint nagy változást.