Az Európa Liga második selejtezőkörében a MOL Fehérvár FC koraesti továbbjutása után a másik még versenyben lévő magyar csapat, a Budapest Honvéd a svéd bajnokságban jelenleg listavezető Malmőt fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az első negyedóra viszonylag eseménytelen játéka után Toivonen, majd a másik oldalon Ugrai lövése törte meg a csendet. A 22. percben Batik eladott labdája után gyorsan helyzetbe került a Malmö, Toivonen a tizenegyespontról leadott lövését azonban Baráth blokkolni tudta, nem sokkal később Rakip lőtt a tizenhatosról kevéssel a jobb alsó mellé. A 27. minutumban Balogh futotta le védőjét a jobb oldalon, majd pontosan tálalt a második hullámban érkező Zsótér elé, a lövésbe viszont beleléptek a védők.

Az első játékrész hajrájában vezetést szereztek a vendégek: Rieks tette tovább a tizenhatoson belül a labdát a jobb oldalra Bergetnek, akinek első lövését még bravúrral védte Tujvel, a kipattanót azonban középre tette a norvég szélső, az érkező Toivonen pedig közelről lőtt a hálóba (0-1). A visszajátszás alapján lesről született a gól, a selejtezőkben azonban még nem használják a VAR-rendszert.

A szünetben cseréltek a hazaiak, de nagy változás nem állt be a játék képében, leszámítva azt, hogy valamivel többet birtokolta a labdát a Honvéd, mint az első félidőben. Az 57. percben Ugrai beívelése után Batik fejelte jobbról a kapu elé a labdát, az érkező Baráth azonban a játékszer helyett a kapust találta el, amiért sárga lapot kapott.

Cserék és sárga lapok váltották egymást, majd a 74. minutumban közel járt az egyenlítéshez a kispesti együttes: Ugrai balról indult befelé, majd 19 méterről vette célba a bal felsőt, de kevéssel célt tévesztett.

A hajrá azonban a második félidőben is a svédeké volt: a 82. percben Nalic lépett ki, Tujvel szögletre tudta ütni a labdát, négy percre rá viszont eldőlt a mérkőzés: Berget adott jó labdát a csereként beállt Straustasonnak, aki a kapu bal felső sarkába lőtt (0-2).

A Budapest Honvéd így egy les- és egy hajrágólnak köszönhetően 2-0-s vereséget szenvedett a svédek ellen, így búcsúzott az Európa Liga küzdelmeitől.

Budapest Honvéd – Malmö FF 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Toivonen (43.), Traustason (86.)

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Baráth, Aliji – Bocskay (Kesztyűs, 85.) Hidi, Zsótér (Szendrei, 46.), Gazdag – Ugrai, Balogh (Traoré, 70.)

(cserék: Nagy S., Uzoma, Kamber, Lovric, Szendrei, Traoré, Kesztyűs)

Malmö: Dahlin – Nielsen, Ahmedhodzic, Larsson – Knudsen, Rakip, Lewicki (Adrian, 93.), Berget – Rieks (Traustason, 80.), Toivonen, Sarr (Nalic, 67.)

(cserék: Johansson, Safari, Thelin, Traustason, Nalic, Brorsson, Adrian)