Nem mindennapi sajtótájékoztatót tartott hétfőn a CSZKA Szófia vezetőedzője, Sztojcso Mladenov a Szlavia Szófia elleni keddi Bolgár Kupa-elődöntő előtt. A 64 éves trénernél betelt a pohár, ugyanis már a szezon elejétől azt tapasztalja, hogy rendre csapata ellen fújnak a játékvezetők, – még egy videót is összeállított a vitatott pillanatokról – most azonban állítólag egy botrányos információt kapott az egyik bírótól.

– A szezon legfontosabb szakaszába lépünk, amikor sok minden eldől a bajnokságban és a Bolgár Kupában is. Ezért készültem azzal, hogy megmutassam a CSZKA ellen zajló terrort. Ez természetesen nem mentség a vereségekre és a rossz eredményekre, azokért vállalom a felelősséget. Tudjátok, hogy a játékvezetőknek mit parancsolnak? Hogy adjanak minél több lapot a CSZKA-nak! És most, amikor vége a bajnokság alapszakaszának, már 70 lapnál járunk. A fél csapat “kisárgult” már, minden meccsen hiányzik valaki. Úgy akarnak beállítani minket, mintha gyogyósok lennénk és nem értünk a futballhoz. Információim vannak egy játékvezetőtől arról, hogy ha nem mutatnak lapot a CSZKA-játékosoknak, akkor a bírók büntetést kapnak. Ez tény! Az, hogy eddig hallgattunk, nem jelenti azt, hogy nem látjuk, mi történik. Ez nem mentség arra, hogy nem tudunk gólt szerezni, semmi sem menthet fel minket ez alól, természetesen magunkat is hibáztatjuk – számolt be a sajtótájékoztatóról többek között a sportlive.bg, a topsport.bg és a corner.dir.bg is.

Mladenov hozzátette, ha folytatódik ez a terror a CSZKA-val szemben, akkor készen állnak más dolgokat is tenni. Ha az egyik orcánkra kapunk egy pofont, nem fogunk megfordulni, hogy a másik oldalunkra is rácsapjanak.

– Emlékeznek, amikor korábban egy irányelvről beszéltem önöknek? Nem ma kezdődött ez az egész, már a szezon elején voltak problémák. Abban a pillanatban, hogy két pontra megközelítettük a Ludogorecet, a dolgok ijesztővé váltak. A helyzet ugyanaz, mint amikor azokról a bizonyos direktívákról beszéltem, bár már sokkal ravaszabbul csinálják. Külföldi személyt neveztek ki a játékvezetők főnökének, de mindannyian tudjuk, kitől kapja a fizetését és milyen utasításokat kap – mondta a vezetőedző, utalva a korábbi magyar játékvezetőre, Kassai Viktorra, akit januárban neveztek ki a Bolgár Játékvezetői Szövetség főnökévé.

Szoboszlai tarolt Európában – nem csak eredményességével került a toplisták élére