Amint azt a csakfoci.hu is megírta, az RB Leipzig kezdőcsapatába másfél hónap után visszatért Szoboszlai Dominik remek teljesítményt nyújtott a Hoffenheim ellen a Bundesliga hétvégi fordulójában.

A magyar válogatott támadó már az 5. percben gólpasszt adott szabadrúgásból Christopher Nkunkunak, majd a 44. percben egy fantasztikusan kijátszott kontra végén maga is a kapuba talált.

A végig veszélyesen játszó Szoboszlai remeklését minden nagyobb oldal is elismerte a forduló után.

Szoboszlai becsúszva szerzett gólt

Fotó: twitter.com/RBLeipzig_EN

A Kickernél és a Bundesligánál is tarolt

A lipcseiek 21 éves játékosa ebben a szezonban már harmadik alkalommal került be a Kickernél a forduló válogatottjába.

A német lapnál 2-es osztályzatot kapott (az 1-es a legjobb, a 6-os a legrosszabb), aminél csak egyetlen játékos, a Kölnbe 0-2-nél csereként beállt, csapatát 3-2-es győzelemre “vezető” Salih Özcan kapott jobbat (1,5-es osztályzat).

Szoboszlai a Bundesliga “Fantasy Team”-jébe is bekerült, itt a gólok, gólpasszok, kapura lövések, lövéseket előkészítő passzok után kapnak pontot a játékosok, a magyar futballista 19-ig jutott, ezt itt is csak egy játékos szárnyalta túl, a berlini derbi hőse, a Hertha-Union meccsen szintén gólig és gólpasszig jutó Sheraldo Becker.

A Whoscored-nál statisztikái alapján szintén a Bundesliga-forduló legjobbjai közé választották Szoboszlait, 8.3 pontos értéke itt a negyedik legjobb volt.

Futómennyiségben is a toplistán

A Bundesliga hivatalos honlapja azt is megjegyzi, hogy 10,8 kilométeres futótávjával Szoboszlai csapata legjobbja volt a Hoffenheim ellen, míg 37 sprintjénél az összecsapás teljes mezőnyében nem tudott senki többet futni.

Szoboszlai remeklése

Elképesztő magasságokban Szoboszlai becsült piaci értéke – a Barca csodagyerekét is megelőzi egy külföldi kimutatásban