A Dundalk kezdte jobban a találkozót, a Legia túl kényelmesen játszott. A 19. percben egy gyönyörű góllal meg is szerezte a vezetést az ír csapat, Benson egy visszafejelt labdát 12-13 méterről kapásból vágott be a kapuba, nagy gól volt.

Ezt követően átvette az irányítást a hazai csapat, Nikolics is aktívan, hasznosan játszott, de nagy helyzete nem volt, ahogy eggy távoli lövésen kívül az egész csapatának sem. A második félidő közepén aztán nagy bajba került a Legia, Hlousek teljesen feleslegesen begyűjtötte a második sárgáját is, ezzel kiállt a 67. percben. A Legia szerkezetet váltott, Nikolicsnak kellett lejönnie, egy védő állt be a helyére a 70. percben.

Látszott a fáradtság a Dundalkon, emberelőnyben ugyan mentek előre, de nem igazán tudták nyomás alá helyezni ellenfelüket. Aztán egy kontra után Kucharczyk szép gólt lőtt a 92. percben, ezzel eldöntötte a továbbjutás kérdését. A Legia Varsó bejutott a BL-csoportkörbe, 21 év után!

A többi mérkőzés közül érdekesebb a Róma sima veresége hazai pályán, kettős emberhátrányban a Porto ellen, ami kiesést jelentett. A Celtic éppen, hogy nem adta le háromgólos előnyét, a Ludogorets és a Monaco jutottak még tovább.

Eredmények:

As Roma – Porto 0-3 össz.: 1-4

Legia Varsó – Dundalk 1-1 össz.: 3-1

Monaco – Villareal 1-0 össz.: 3-1

H Beer-Sheva – Celtic 2-0 össz.: 4-5

Plzen – Ludogorets 2-2 össz.: 2-4

A Legia – Dundalk meccs góljai:


Benson Goal Legia Warszawa vs Dundalk 0-1 by koszta7

 


Kucharczyk Goal – Legia Warszawa vs Dundalk 1-1… by usman-nasir4