Áll a bál a Manchester United háza táján. Alig pár napja a manchesteriek világbajnok francia középpályása, Paul Pogba nyíltan bírálta az utóbbi időben számos kritikát kapó portugál vezetőedző, José Mourinho taktikai elképzelését. Szerinte a Vörös Örödögöknek sokkal támadóbb felfogásban kellene játszaniuk hazai pályán. Főleg annak tükrében, hogy a hétvégén a ligaújonc Wolverhampton ellen csak 1-1-es döntetlent játszottak.

Támadni, támadni, otthon támadni kell, ez az Old Trafford. Az ellenfeleink megijednek, ha így lépünk pályára, hiba volt, hogy a hétvégén nem így történt – idézte Pogba szavait korábban a Mundo Deportivo, akinek a kijelentése után az 55 éves tréner elvette tőle a csapatkapitányi karszalagot.

Pogba eddig az MU második számú csapatkapitánya volt, az ecuadori szélső, Antonio Valencia helyetteseként már idén háromszor is viselhette a karszalagot.

Ha mindez nem lett volna elég, akkor egyes sajtóértesülések szerint Mourinho és Pogba viszonya végleg megromlott. Mindezt arra alapozzák a lapok, hogy a játékos csak a lelátóról figyelte a másodosztályú Derby County elleni, kieséssel végződő keddi Ligakupa-mérkőzést.

Az egész történetből csak egy dolog érdekes, miszerint meghoztam egy döntést, Paul többé nem csapatkapitány-helyettes. Egyáltalán nem vesztünk össze, nincs semmi probléma. Én neveztem ki helyettesnek, most pedig én döntöttem másként. Én vagyok a menedzser, jogomban áll döntéseket hozni. Ez is egy döntés volt, amit kétlem, hogy meg kellene magyaráznom – mondta Mourinho.

Eközben a brit lapok, többek között a Daily Mail úgy értesült, Pogba bejelentette a távozási szándékát és a Barcelonához igazolna, bár a brit bulvárlap átigazolási információit általában érdemes visszafogottan kezelni.

Közben a Sky Sports az edzésen kamerázott, egy elcsípett jelenet szerint nem felhőtlen a viszony a két érintett között.


Újabb kínos pofon Mourinhóéknak: Másodosztályú csapat ejtette ki őket – videók