A Sky Sports a Fanatik című török lapra hivatkozva számolt be arról, hogy Roman Abramovics a Süper-Ligben szereplő Göztepe Izmir megvásárlását tervezi – álíltólag már folynak is a tárgyalások a klub átvételéről.

A Göztepe elnöke, Mehmet Sepil kedden jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul. A 67 éves klubvezető jelenleg a klub részvényeinek többségét birtokolja. A beszámoló szerint Abramovics egy török üzletemberen keresztül vette fel a kapcsolatot Sepillel. A személyes találkozót a következő napokra tervezik.

Mint ismeretes, Abramovicsot az ukrajnai háború miatt a brit kormány által kivetett szankciók kényszerítik a Chelsea eladására. Az értékesítési folyamat teljes gőzzel folyik, de valószínűleg még néhány hétig eltart.

Mivel Törökország nem tagja az EU-nak, a milliárdos megkerülheti az ott érvényben lévő és a Vlagyimir Putyin orosz elnök támogatóit sújtó szankciókat, azaz elméletileg nem lehet akadálya a Göztepe megvásárálásnak, ha a felek meg tudnak egyezni.

A Göztepe nyolc fordulóval a török élvonalbeli idény vége előtt a 18., kiesést jelentő helyet foglalja el a Süper Ligben, lemaradása nyolc pont a már bennmaradást jelentő 16. pozíciótól.

Nem vicc: Oroszország bejelentkezett a foci-Eb megrendezésére – ezért is megbüntethetik