Az átigazolási ügyekben is “utazó” és a lehetséges Arsenal-Szoboszlai üzletről is az elsők között hírt adó fotball.london számolt be arról, hogy igen veretes névsor állt össze azon játékosokból, akiket egyfajta B-megoldásként szerződtetne a londoni klub a magyar középpályás helyett.

Ahogy a portál is írja, az Ágyúsok nagyon szerették volna csapatukban tudni Szoboszlai Dominikot, de végül lemaradtak a Lipcsébe igazoló 20 éves játékosról.  Így viszont új tervet kellett kovácsolniuk az észak-londoni gárdánál, amely négy komoly jelöltből választaná ki új játékmesterét.

A brit szakportál szerint szóba került már Isco (Real Madrid – becsült értéke 20 millió euró, bár őt álíltólag kölcsönben vitték volna az angolok), Emi Buendia (Norwich City – 16 millió) és Christian Eriksen (Internazionale – 35 millió euró) neve is Mikael Arteta csapatánál, de a legkomolyabb célpont az a Julian Brandt lehet, aki a Borussia Dortmund labdarúgója és 35 millió euróra taksálják. Ezt az információt a német Bild és az angol Express is megerősíti, hozzátéve, hogy az Arsenal Brandtban látja azt a kreatív játékost, aki Szoboszlai végül be nem töltött helyére léphet az Arsenalnál.

Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója hosszabban nem akarta kommentálni a Brandt-Arsenal ügyet, ennyit nyilatkozott mindössze a sport1.de oldalán:

Én is olvastam erről, de többet nem mondhatok. Senki nem keresett minket, nincs semmiféle ajánlat az asztalon és faxon sem kaptunk ilyet…csak ennyit mondhatok.

Megijedt a Szoboszlai-üzlettől az Arsenal: “Voltak fenntartásaik, azonnali megoldást akartak”