A portál úgy tudja az 13-szoros angol bajnok Arsenal a lehetséges nyári igazolásokat fontolgatja, és megítélésük szerint Szoboszlai Dominik játéka hasznukra is válhat.

a magyar válogatott középpályás sokoldalúsága óriási pozitívumot jelenthet Mikel Arteta vezetőedzőnek, aki akár a széleken, akár a középpálya közepén is játszhatja majd, mivel idén mindhárom poszton játszott Salzburgban.

Hozzáteszik, Szoboszlai a középpályáról segíthet a támadóknak a gólok szerzésében, hiszen Pierre-Emerick Aubameyag, Gabriel Martinelli, Alexandre Lacazette és Nicolas Pepe gyakran eredményes az ellenfél kapuja előtt.

Szoboszlai salzburgi gólszerzési mutatói eddig nem olyan termékenyek: 46 mérkőzésen kilencszer volt eredményes az osztrák együttes színeiben, nagyjából minden ötödik meccsén betalál. Azonban, ha megismételné a jó formáját az Arsenalban, akkor lendületet adhat Arteta tanítványainak.

A cikk szerzője emlékeztet arra, hogy a magyar játékost számos olasz topklubok – az Inter, a Milan, a Juventus, és a Lazio is figyelemmel kíséri. Szerintük az Arsenalnak szerződtetni kellene, mivel egy olyan labdarúgóról van szó, akiben rengeteg potenciál rejlik.

EL: Szoboszlai gólpasszt adott, de elmaradt a salzburgi csoda – videó