Amint arról korábban beszámoltunk: orkán erejű szél miatt csütörtökről péntekre halasztották az RB Salzburg – Eintracht Frankfurt EL-visszavágót.

A frankfurtiak az első mérkőzésen 4-1-es győzelmet arattak a salzburgiak ellen, így viszonylag kényelmes helyzetből vágták a pénteki visszavágót. A kezdés után rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Szoboszlai Dominikkal kezdőben felálló Salzburg. A 6. percben Szoboszlai szerelése után Ulmerhez került a labda, aki Koitát indította, majd Hinteregger szabálytalankodott vele szemben az ötös sarkánál, ám a játékvezető sípja néma maradt.

A 10. percben óriási gólt rúgtak a salzburgiak – Daka passza után Ulmer 18 méterről elemi erővel kilőtte a rövid felső sarkot (1-0). A vezető gól után a hazaiak lendületben maradtak, több ígéretes helyzetet kidolgoztak. A 31. percben egyenlített a Fankfurt – Kostic száguldott el a balszélen, középre adott és az érkező Silva a jobb sarokba fejelt (1-1).

Fordulás után a hazaiak domináltak. A salzburgiak fölénye a 71. percben góllá érett – Szoboszlai szögletét követően Onguéné hat méterről a jobb sarokba fejelte a labdát (2-1). Tíz perc múlva a magyar válogatott középpályás 16 méterről eleresztett löketét kellett védenie Trappnak.

A 83. percben ismét egyenlítettek a vendégek – Kostic passza után Silva a bal felsőbe tekert, kialakítva ezzel a 2-2-es végeredményt, a Frankfurt 6-3-as összesítéssel bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a Basel lesz az ellenfele.

Összefoglaló

Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért, visszavágó

RB Salzburg – Eintracht Frankfurt 2-2 (Ulmer 10., Ouguéne 72., ill. Silva 30., 83.)

RB Salzburg: Stankovic – Vallci, Ramalho, Onguéné, Ulmer – Mwepu (Berisha 75.), Camara, Szoboszlai (Bernede 86.) – Daka, Hwang, Koita (OKafor 66.)

Eintracht Frankfurt: Trapp – Abraham, Hintereggeer, N’Dicka – Touré, Ilsanker, Rode, Kostic (Chandler 88.) – Kamada (da Costa 73.), Sow – Silva (Pacienca 88.)

EL: Két spanyol-olasz párharcot is rendeznek – megvannak a nyolcaddöntők párosításai