Mint ismeretes, az RB Leipzig még a múlt héten jelentette be, hogy Szoboszlai Dominikot leigazolta négy és fél évre. A német klub lett végül tehát a befutó a 20 éves magyar középpályás ügyében, aki több európai nagycsapat figyelmét is felkeltette az utóbi hónapokban.

Köztük volt az az Arsenal is, amely erősen gyengélkedik egyelőre a Premier League-ben (csak a 15. a tabellán) és emiatt is döntöttek úgy a londoni csapatnál, hogy nem csapnak le a fiatal magyarra.

Szoboszlai Ausztriában a harmadik lett, világszinten a legjobb száz között

Minderről a The Athletic átigazolási szakértője, az Ágyúsok ügyeiben igen jól informált David Ornstein nyilatkozott az Express c. brit lap cikke szerint.

Ideális helyzetben az Arsenal 2021 nyarára tervezné, hogy talál egy kreatív játékost a középpályára a lejáró szerződésű Mesut Özilt is pótolva. De amiatt, ami épp a klubnál történik, fel kellett gyorsítaniuk ezt a folyamatot, főként a kreativitás hiánya miatt, így került a képbe Szoboszlai Dominik is. Arra viszont nem volt garancia, hogy oda is igazol a magyar játékos, aki ráadásul talán már el is döntötte azt korábban, hogy Lipcsébe szerződik – ahová végül el is ment.

A klubnak voltak fenntartásai a játékossal kapcsolatban, de mivel Szoboszlai fiatal még, és rendszeresen játszott Ausztriában, lett volna még lehetősége a fejlődésre. Arra viszont nem állt még készen, hogy akár minden meccsen kezdő legyen az Arsenalban, ráadásul januári érkezése után kellett volna neki idő az alkalmazkodáshoz, beilleszkedéshez. Az Arsenal viszont azonnali megoldást keres a piacon.

Vannak is más jelöltjei a posztra, már csak azon múlik minden, hogy a klub igazgatója, Edu talál-e valakit, aki rögtön a csapat segítségére lehet – mondta a szakértő.

Újra pörög az átigazolási rovatunk, ahol minden tény, hír, pletyka megtalálható a hazai piacról!

Bognár 25 fő alá csökkentené a Paks keretét, egyelőre nem lesz mindkét Bobálból légiós – hazai átigazolási hírek