U21: "Reméltem, gyorsabban lépdelünk majd előre" – ebben látja Gera az osztrákok elleni vereség okát

Az U21-es válogatott szövetségi edzője remélte, hogy idén előrelép csapatával, azonban ez a folyamat lassabban halad a vártnál. Gera Zoltán márciustól eredményesebb focit játszana együttesével.
Csakfoci Admin 2019. november 19., kedd 8:31
Az U21-es válogatott szövetségi edzője remélte, hogy idén előrelép csapatával, azonban ez a folyamat lassabban halad a vártnál. Gera Zoltán márciustól eredményesebb focit játszana együttesével.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 19., kedd 8:31

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a magyar U21-es válogatott 1-0-s vereséget szenvedett az osztrákok elleni felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában. A találkozó után Gera Zoltán szövetségi edző értékelte a látottakat.

Bátortalanul kezdtünk, nem mertünk passzolni, nem kértük a labdát, távol voltunk egymástól nagyon. Kevés helyzetünk volt, egy ziccerünk volt, amit talán be lehetett volna rúgni. A második félidő jobban nézett ki, átálltunk négy védőre, akik beálltak, lendületet hoztak a csapatba. A második félidő pozitív, az első kevésbé, sajnálom, hogy egy pontrúgás miatt vesztettük el a mérkőzést, de erre is fel kell készülni. Azt gondolom, hogy azért lépegetünk előre és ezt pozitívumként kell felfogni – kezdte Gera Zoltán az M4 Sportnak.

A 40 éves szakember idén nyáron vette át az U21-es válogatott irányítását, és az elmúlt hat felkészülési mérkőzésen két döntetlen és négy vereség mellett tíz kapott gól, és két rúgott gól a mérlege.

Csalóka, mert vannak játékosok, akikről nagyon jó véleménnyel vagyok, de egyáltalán nem játszanak a klubcsapatukba és ez probléma, de nekik helyük van a csapatban és egyelőre ezt nehéz kompenzálni.

Gondolok itt a Tajti Mátyásra, a Schäfer Andrásra, akik klubjukban nem kapnak lehetőséget, de olyan szintet képviselnek, hogy erősségük a válogatottnak. Ebben kell előrelépni, játszani kell rendszeresen – tette hozzá.

Végül elmondta, reméli, hogy jövő márciustól eredményesebbek lesznek

Összességében jobbra számítottam, azt reméltem, hogy gyorsabban lépdelünk majd előre. Voltak olyan periódusok, amikor azt hittem, hogy jobb lesz, mégis visszaestünk. Remélem ezzel a hat mérkőzéssel letudtuk a felkészülési időszakot és márciustól eredményesebben fogunk játszani, több góllal, mert a két szerzett gól kevés, minőségben is előre kell lépni.

Olvastad már?
U21-es válogatott: Továbbra is nyeretlen a Gera-csapat – újabb magyar vereség a Puskás Arénában
Az első félidő végén bekapott gól döntött az U21-es válogatott felkészülési mérkőzésén Ausztria ellen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz