Fotó: mlsz.hu

U21-es Eb-selejtező: Két pazar átlövés és egy "ráadásgól" után nyertek Kazahsztánban a mieink - videó

Az első félidőben az MTK-s Kosznovszky, a másodikban a honvédos Kerezsi és a diósgyőri Bényei talált a kazah kapuba.
Budai László 2024. március 26., kedd 16:53
Fotó: mlsz.hu
Az első félidőben az MTK-s Kosznovszky, a másodikban a honvédos Kerezsi és a diósgyőri Bényei talált a kazah kapuba.
Szerző: Budai László 2024. március 26., kedd 16:53

A hat forduló után csoportjában hét ponttal negyedik helyen álló magyar U21-es válogatott már Szélesi Zoltánnal a kispadján látogatott a tabellán mögötte álló Kazahsztánhoz a keddi Eb-selejtezőn.

I. félidő

Az első félórában nem sok minden történt, egy Németh-lövéstől eltekintve egy-egy nagyobb egyéni hibából még a kazahok alakíthattak volna ki veszélyt.

A 32. percben pedig akár előnybe is kerülhetett volna a hazai csapat: Sviridov adott jó passzt Tkachenkónak a 16-os jobb oldalán, és bár úgy tűnt, hogy Yaakobishvili tisztázhat, rosszul próbált közbeavatkozni, így mégis a kazahé lett a labda, aki közvetlenül a kapu előtt centerezett, az érkező Mitrofanov azonban - szorongatott helyzetben - egy méterről nem talált az üres kapuba.

És milyen jó, hogy ezt megúsztuk, az ellentámadásból ugyanis remek gólt szerzett a magyar csapat. Kata passzolta fel Némethnek a labdát, aki visszakészítette azt, majd Kata MTK-s csapattársához, Kosznovszkyhoz továbbított, ő pedig 17 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (1-0). (Videón a gól itt.)

II. félidő

A második játékrész teljesen másképp kezdődött, mint az első. Kerezsi az első percekben rögtön el tudott futni egy labdával, majd jobbról befelé cselezett, és ballal, 20 méterről nagy erővel bombázott a kapu bal oldalába (2-0). (Videón a gól itt.)

A gólszerzőt sajnos néhány perccel később le kellett cserélni, mert egy ütközés után a vállát fájlalta.

A 74. percben a mieink kapusának, Hegyi Krisztiánnak kellett nagyot védenie, és ezt meg is tette,, amikor Zhumakhanov jó 30 méteres bombáját ütötte el magabiztosan.

Az utolsó percekben ismét eredményes tudott lenni a Szélesi-csapat: a csereként beállt Horváth Artúr jobb oldali beadását a kazah kapus Bényei elé tenyerelte, aki köszönte és hét méterről a kapuba emelt (3-0).

A magyar U21-es válogatott így végül 3-0-s győzelmet aratott Almatiban.

A tabella így néz ki a mostani találkozó után: 1. Spanyolország 5 mérkőzés, 13 pont; 2. Skócia 6 m., 13 pont; 3. Belgium 6 m., 13 pont; 4. MAGYARORSZÁG 7 m., 10 pont; 5. Kazahsztán 6 m., 3 pont; 7. Málta 6 m., 0 pont.

U21-es Eb-selejtező

Kazahsztán-Magyarország 0-3 (Kosznovszky 34., Kerezsi 48., Bényei 93.)

Magyarország: Hegyi - Szabó A., Yaakobishvili, Csinger - Kosznovszky (Horváth A., 88.), Vitális (Bényei, 63.), Kata, Benczenleitner - Kovács M. (Vajda B., 46.), Németh, Kerezsi (Molnár, 53.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz