Fotó: mlsz.hu

U17: Visszavágott Olaszország a magyar válogatottnak

A magyar U17-es válogatott a héten ötnapos összetartással és az olaszok elleni két felkészülési mérkőzéssel zárja a 2022-es évet. A keddi, első találkozón az olaszok - hátrányból fordítva - 2-1-re nyerni tudtak.
Dudás Gábor 2022. november 29., kedd 22:59
Fotó: mlsz.hu
A magyar U17-es válogatott a héten ötnapos összetartással és az olaszok elleni két felkészülési mérkőzéssel zárja a 2022-es évet. A keddi, első találkozón az olaszok - hátrányból fordítva - 2-1-re nyerni tudtak.
Szerző: Dudás Gábor 2022. november 29., kedd 22:59

A két csapat áprilisban Olaszországban találkozott egymással, akkor egy döntetlen és egy magyar győzelem született. Majd az idei harmadik mérkőzésüket Telkiben rendezték meg, és a fél évvel ezelőtti összecsapásokhoz hasonló kiélezett, szoros meccset vívtak a csapatok.

Az első nagy helyzet az első negyedóra végén a mieink előtt adódott, de Simon Benedek nem tudta kihasználni a ziccert. A 27. percben egy gyors kontratámadás végén Varga Zétény lőtt a balösszekötő helyéről, 22 méterről nagy erővel a kapu bal oldalába, a labda a kapufáról vágódott a hálóba (1-0). Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, az olaszok a középkezdést követő első akcióból egyenlítettek, a miénkhez hasonló látványos találattal, amelyet Leonardo Mendicino ért el (1-1) - írja az mlsz.hu.

A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat felvállalta a támadásokat, nagy volt az iram, sok volt a párharc, az ütközés. Úgy tűnt, döntetlennel zárul a találkozó, ám a hajrában az olaszok egy bal oldali akció végén Tommaso Ravaglioli révén megszerezték a második góljukat, amellyel végül meg is nyerték a mérkőzést (1-2). A két csapat csütörtökön 11.00 órakor ismét megmérkőzik egymással Telkiben.

Az eredmény miatt csalódott vagyok, mert több volt ebben a mérkőzésben, az olaszok egy pillanatig sem tudtak fölénk kerekedni, végig kiegyenlített volt a találkozó – mondta az mlsz.hu-nak a lefújás után Belvon Attila szövetségi edző. – Voltak ugyanakkor pozitívumok a játékunkban, örülök annak, hogy az első félidőben jól játszottunk, szép gólt szereztünk, és helyenként a második félidőben is nyomást tudtunk gyakorolni az olaszokra. A csütörtöki mérkőzésen jobban kell figyelnünk arra, hogy az ellenfél támadásba történő átmeneteit határozottabban, dinamikusabban védekezzük le, és a saját támadó átmeneteinkből is többet kell kihoznunk. Bízom benne, hogy a második mérkőzésen hasonlóan szervezetten játszunk majd, de eredményességben előrébb tudunk lépni.

Jegyzőkönyv

U17-es felkészülési mérkőzés, Olaszország:

Magyarország - Olaszország 1-2 (Varga Z., ill. Mendicino, Ravaglioli)

Magyarország: Radnóti Dániel - Lengyel Noel (Ásványi Domonkos, 46.), Umathum Ádám (Burghardt Manuel, 63.), Kubicsek Levente, Hornyák Csaba - Fenyő Noah, Farkas Patrik (Kern Martin, 46.), Bagi Ádám (Somfalvi Bence, 76.) - Szabó Szilárd (Németh Hunor, 63.), Simon Benedek (Katona István, 63.), Varga Zétény (Balabás Bence, 76.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz