Fotó: mlsz.hu

U17: Visszavágott Olaszország a magyar válogatottnak

A magyar U17-es válogatott a héten ötnapos összetartással és az olaszok elleni két felkészülési mérkőzéssel zárja a 2022-es évet. A keddi, első találkozón az olaszok - hátrányból fordítva - 2-1-re nyerni tudtak.
Dudás Gábor 2022. november 29., kedd 22:59
Fotó: mlsz.hu
A magyar U17-es válogatott a héten ötnapos összetartással és az olaszok elleni két felkészülési mérkőzéssel zárja a 2022-es évet. A keddi, első találkozón az olaszok - hátrányból fordítva - 2-1-re nyerni tudtak.
Szerző: Dudás Gábor 2022. november 29., kedd 22:59

A két csapat áprilisban Olaszországban találkozott egymással, akkor egy döntetlen és egy magyar győzelem született. Majd az idei harmadik mérkőzésüket Telkiben rendezték meg, és a fél évvel ezelőtti összecsapásokhoz hasonló kiélezett, szoros meccset vívtak a csapatok.

Az első nagy helyzet az első negyedóra végén a mieink előtt adódott, de Simon Benedek nem tudta kihasználni a ziccert. A 27. percben egy gyors kontratámadás végén Varga Zétény lőtt a balösszekötő helyéről, 22 méterről nagy erővel a kapu bal oldalába, a labda a kapufáról vágódott a hálóba (1-0). Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, az olaszok a középkezdést követő első akcióból egyenlítettek, a miénkhez hasonló látványos találattal, amelyet Leonardo Mendicino ért el (1-1) - írja az mlsz.hu.

A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat felvállalta a támadásokat, nagy volt az iram, sok volt a párharc, az ütközés. Úgy tűnt, döntetlennel zárul a találkozó, ám a hajrában az olaszok egy bal oldali akció végén Tommaso Ravaglioli révén megszerezték a második góljukat, amellyel végül meg is nyerték a mérkőzést (1-2). A két csapat csütörtökön 11.00 órakor ismét megmérkőzik egymással Telkiben.

Az eredmény miatt csalódott vagyok, mert több volt ebben a mérkőzésben, az olaszok egy pillanatig sem tudtak fölénk kerekedni, végig kiegyenlített volt a találkozó – mondta az mlsz.hu-nak a lefújás után Belvon Attila szövetségi edző. – Voltak ugyanakkor pozitívumok a játékunkban, örülök annak, hogy az első félidőben jól játszottunk, szép gólt szereztünk, és helyenként a második félidőben is nyomást tudtunk gyakorolni az olaszokra. A csütörtöki mérkőzésen jobban kell figyelnünk arra, hogy az ellenfél támadásba történő átmeneteit határozottabban, dinamikusabban védekezzük le, és a saját támadó átmeneteinkből is többet kell kihoznunk. Bízom benne, hogy a második mérkőzésen hasonlóan szervezetten játszunk majd, de eredményességben előrébb tudunk lépni.

Jegyzőkönyv

U17-es felkészülési mérkőzés, Olaszország:

Magyarország - Olaszország 1-2 (Varga Z., ill. Mendicino, Ravaglioli)

Magyarország: Radnóti Dániel - Lengyel Noel (Ásványi Domonkos, 46.), Umathum Ádám (Burghardt Manuel, 63.), Kubicsek Levente, Hornyák Csaba - Fenyő Noah, Farkas Patrik (Kern Martin, 46.), Bagi Ádám (Somfalvi Bence, 76.) - Szabó Szilárd (Németh Hunor, 63.), Simon Benedek (Katona István, 63.), Varga Zétény (Balabás Bence, 76.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz