U17-es válogatott: "Remélem, van olyan ember mellettük, aki a földön tartja őket" – így várja a vb-t a szövetségi edző

Bár még három hónap van az U17-es világbajnokság kezdetéig, Preisinger Sándor magyar válogatottja máris megkezdte a felkészülést Telkiben. Amint a DIGI Sport híradójából megtudható: klubkötelezettségek, próbajátékok és sérülések miatt egyelõre csak öt Eb-t megjárt futballista tagja a keretnek, de így legalább kiderül, vannak-e mélyebb merítési lehetõségek.
Csakfoci Admin 2019. július 24., szerda 12:46
Bár még három hónap van az U17-es világbajnokság kezdetéig, Preisinger Sándor magyar válogatottja máris megkezdte a felkészülést Telkiben. Amint a DIGI Sport híradójából megtudható: klubkötelezettségek, próbajátékok és sérülések miatt egyelõre csak öt Eb-t megjárt futballista tagja a keretnek, de így legalább kiderül, vannak-e mélyebb merítési lehetõségek.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. július 24., szerda 12:46

– Szerintem olyan 30-40 labdarúgó van, akik pályázhatnak a szűkebb keretbe, nem tudom, hogy van-e ennyi, olyan szintű játékos, aki megüti azt a szintet, amire szükség lesz a világbajnokságon. De ez most egy ragyogó alkalom nekik, hogy megmutassák magukat – nyilatkozta a Sport24-nek Preisinger Sándor szövetségi edző.

Aki májusban az Eb-ötödik helyezett csapatban megmutatta magát, most érezheti, hogy feljebb került a ranglétrán, de hogy kiből lesz később igazi profi, az még nem dőlt el.

– Nem kell elszédülni semmitől, mert tulajdonképpen 17 éves játékospalántákról van szó, akiknek most jön az a két-három nagyon fontos évük, amikor eldől, hogy lesz-e belőlük egyáltalán futballista, vagy nem. Nagyon remélem, van olyan ember mellettük, aki a földön tartja őket. Ha ide bejönnek, itt a földön lesznek tartva – szögezte le a korábbi NB I-es gólkirály Preisinger.

– Én a Sanyi bá’t egy nagyon jó edzőnek tartom, de nemcsak a taktikai és a pedagógiai érzéke miatt. Mindig egybe tartja a csapatot, nincs szétcsúszás, mindig mindenki az adott, következő meccsre, a focira koncentrál. Szerintem emiatt tudunk 100-120 százalékon teljesíteni – ismerte el Kata Mihály, az Eb-válogatott és az MTK – nyár óta már profi szerződéssel rendelkező középpályása.

A jó eredményekhez profi hozzáállás is szükséges, a játékosok ennek megfelelően, például, naponta csak egy egy-két órát mobilozhatnak.

– Nem azért vagyunk itt, hogy internetezzünk meg telefonálgassunk, hanem, hogy arra készüljünk, ami elég régen adatott meg egy ilyen korosztályú válogatottnak

– mondja Preisinger, amire Kata Mihály így reagált. – Annyira nem örülünk, hogy nincs annyit nálunk a telefon, de hideg fejjel, ésszel visszagondolva erre, megvan az indok, és ezt elfogadjuk, természetesen.

A világbajnokságot október végén rendezik Brazíliában, a magyarok Nigériával, Ecuadorral és Ausztráliával kerültek egy csoportba.

– Az Eb után most már kellő magabiztosságunk van ahhoz, hogy a világbajnokságon is ugyanilyen, vagy akár még jobb eredményt érjünk el. Minden mérkőzésen a győzelem lesz a cél – fogadkozott Kata Mihály, aki azt is elárulta, hogy a kedvenc csapata a Liverpool, a példaképe pedig Steven Gerrard.

– Fel fogunk készülni ellenük ugyanúgy, mint eddig az összes többi csapat ellen, és aktuálisan, majd mérkőzésről mérkőzésre haladva, az első célunk nyilván az, hogy továbbjussunk a csoportból – árulta el a vb előtti várakozásait Preisinger Sándor.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz