Sorsoltak az U17-es Eb-re: A halálcsoportot elkerültük, Portugália a négyesünkben - a csoportok

Kisorsolták a májusi, írországi U17-es Európa-bajnokság csoportjait, a mieink a C jelű négyesbe, többek között Portugália mellé nyertek besorolást.
Csakfoci Admin 2019. április 4., csütörtök 20:11
Kisorsolták a májusi, írországi U17-es Európa-bajnokság csoportjait, a mieink a C jelű négyesbe, többek között Portugália mellé nyertek besorolást.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. április 4., csütörtök 20:11

Mint honlapunkon is beszámoltunk róla, második helyen végzett elitkörös csoportjában, így kijutott az írországi Európa-bajnokságra a Preisinger Sándor vezette U17-es magyar labdarúgó-válogatott.

A mieink ma tizenöt nemzet azonos korosztályú válogatottja társaságában kaptak ellenfeleket a május 3. és 19. között rendezendő kontinensviadalra. A dublini sorsolás előtt elkészítették a kiemeléseket (a mieink nem kerültek be a kiemeltek közé), illetve biztos volt, hogy Írország automatikusan az A csoportba kerül.

Fiataljaink a C jelű négyesbe nyertek besorolást Izland, Portugália és Oroszország társaságában. Ezzel elkerülték az első ránézésre halálcsoportnak tűnő, D jelű kvartettet, amelyben a spanyolok, az olaszok és a németek is helyet kaptak, valamint a szintén nagyon jó nevekből álló B jelűt, amelyben Hollandia, Franciaország és Anglia is szerepel. Hozzá kell tenni azonban, hogy az utánpótlásban nagyon nehéz az esélyeket meghatározni.

A csoportokból az első két helyezett jut a negyeddöntőkbe, a csoportmeccsek után egyenes kieséses lebonyolítással folytatódik a torna. A négy közé jutásért rendezett találkozók vesztesei közül a két, a csoportban legjobb eredményt elérő válogatott játszik az 5. helyért, amely - az első négyhez hasonlóan - kvalifikál az októberi, brazíliai U17-es világbajnokságra.

https://www.facebook.com/csakfoci.hu/photos/a.487354731307375/2264177950291702/

A májusi, írországi U17-es Eb csoportbeosztása

A-csoport: Írország, Belgium, Csehország, Görögország

B-csoport: Hollandia, Franciaország, Anglia, Svédország

C-csoport: Izland, Portugália, MAGYARORSZÁG, Oroszország

D-csoport: Spanyolország, Olaszország, Németország, Ausztria

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz