Koronavírus: Egész csapatokat kellett karanténba küldeni Debrecenben - kemény szabályokat hoztak

Debrecenben vasárnap reggel értesültek arról, hogy az egyik U17-es játékos pozitív Covid-tesztet produkált. Két csapat is karanténban van az utánpótlásból, de ezzel még nem ért véget az intézkedések sora.
Dudás Gábor 2020. szeptember 7., hétfő 13:15
Debrecenben vasárnap reggel értesültek arról, hogy az egyik U17-es játékos pozitív Covid-tesztet produkált. Két csapat is karanténban van az utánpótlásból, de ezzel még nem ért véget az intézkedések sora.
Szerző: Dudás Gábor 2020. szeptember 7., hétfő 13:15

A Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) vezetése vasárnap reggel értesült a szülőktől arról, hogy az egyik U17-es játékos pozitív Covid-tesztet produkált.

A DLA a legszigorúbb járványügyi szabályokat és rendelkezéseket maximálisan betartva azonnal intézkedett, a hivatalos protokoll alapján felvette a kapcsolatot az ÁNTSZ-szel, minden egyes szülővel, iskolákkal és megszülettek az előírások szerinti kontaktlisták is - írja a dvsc.hu.

A szombaton győztes meccseket vívott U16-os és az U17-es csapatok tagjai, stábjai és minden lehetséges érintett 2 hetes karanténba került, a gárdák hétvégi bajnokijait elhalasztották.

Pláza, mozi, diszkó, elutazás? - kerülendő

A DLA vezetése mindemellett szigorú szabályozást alakított ki, ennek megfelelően az alábbi viselkedési normák kötelező betartására utasította az akadémia labdarúgóit és valamennyi egyéb alkalmazottját:

– Kötelező az általános higiéniás szabályok fokozott betartása minden élethelyzetben (elsősorban gyakori kézmosás és fertőtlenítés otthon, hazai/családi környezetben, az edzőcentrumban, az irodai helyiségeiben, nyilvános szereplésekor, közösségi érintkezések alkalmával stb.).

– Nyilvános helyek látogatása, idegen, nem szűk családi környezetben való tartózkodás nem ajánlatos, kerülendő illetve minden ilyen esetben arcmaszk viselése és legalább 2 méteres távolság tartása kötelező.

– Bevásárlóközpontok, éttermek látogatása a kerülendő, illetve minden ilyen esetben arcmaszk viselése és legalább 2 méteres távolság tartása kötelező (plázák, mozik, színházak, szupermarketek, stb.).

– Szórakozóhelyek, kül- és beltéri rendezvények (különösen tömegrendezvények) látogatása tilos.

– Lehetőség szerint fontos a tömegközlekedési eszközök használatának mellőzése, amennyiben ez elkerülhetetlen úgy a maszk használata kötelező.

– Tanácsos az idegenekkel való érintkezés fokozott kerülése (különösen a fizikai kontaktus kerülése).

– Külföldre történő bármilyen célú utazás tilos, kizárólag rendkívül indokolt esetben, vezetői engedéllyel lehetséges.

– Debrecen város területének bármilyen célú elhagyása kizárólag indokolt esetben, vezetői engedéllyel lehetséges.

– Kötelező a DLA által előírt vírusteszteken való részvétel, a tesztekkel/teszteredményekkel kapcsolatos egészségügyi és jogi előírások betartása.

– Amennyiben bárki a járványra jellemző tüneteket észlel magán (megfázáshoz hasonló tüneteket, láz, gyengeség, köhögés, hát- mellkas fájdalom, szédülés, fejfájás, hányinger, hányás, stb.) köteles otthon maradni, az edzéseket vagy mérkőzéseket nem látogathatja, sem a csapattársaival sem a DLA más alkalmazottjával vagy vezetőjével személyesen nem érintkezhet, telefonon köteles haladéktalanul értesíteni a DLA vezetőit az állapotáról. A klubtól független, önállóan kezdeményezett tesztelésről még azt megelőzően szintén tájékoztatni köteles a vezetőséget!

Az óvintézkedések megszegése fegyelmi vétség, súlyos vagy ismételt megszegésük szerződésszegésnek minősül! Az utasítás visszavonásig érvényes és további szigorító intézkedésekkel egészülhet ki.

Nemrég a DVSC-nél is felütötte a fejét a járvány:

Olvastad már?
Koronavírus: Mindenkit leteszteltek a Lokinál, megvan az eredmény
Megvannak a koronavírus-tesztek eredményei a DVSC-nél, a játékosok között nincs fertőzött, de a csapat környezetében kettő is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz