Itt a nagy bejelentés: Szoboszlai visszatért

A vártnál korábban tért vissza Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig magyar válogatott középpályása. Helyzetéről, Julian Nagelsmann vezetőedző nyilatkozott az egyik német lapnak.
Csakfoci Admin 2021. február 8., hétfő 10:52
A vártnál korábban tért vissza Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig magyar válogatott középpályása. Helyzetéről, Julian Nagelsmann vezetőedző nyilatkozott az egyik német lapnak.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. február 8., hétfő 10:52

Hosszú hetek után pénteken visszautazott Lipcsébe Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig magyar válogatott középpályása. A 20 éves játékos szeméremcsont-gyulladással bajlódott, amit egy Európa-szerte elismert szakember, Franz Leberbauer segítségével kezeltetett Salzburgban, miután a bemutatkozó sajtótájékoztatója után visszaküldték Ausztriába.

A napokban a Lipcse tavaszi Bajnokok Ligája-keretébe benevezett játékos állapota javult, azonban az edzője, Julian Nagelsmann nem tudott pontos időpontot mondani arra, mikor edzhet újra a társakkal az új csapatánál.

- Szinte majdnem tünetmentes, de minden bizonnyal még egy kis időre, hogy visszatérjen a normál ritmushoz - idézte Nagelsmann szavait a sportbuzzer.de.

A legutóbbi sajtóhírek szerint a magyar légiós a vártnál picit később csatlakozhat csak a közös edzésekhez új klubjánál, emiatt pedig legkorábban is csak március elejére kerülhet olyan állapotban, hogy bevethető legyen. Ez nem csak a Lipcse, de a Marco Rossi által irányított magyar válogatott szempontjából is aggasztó lehet, hiszen Szoboszlaival minden bizonnyal számolna a magyar szövetségi kapitány a március 25-i Lengyelország és a három nappal későbbi, március 28-i San Marino elleni vb-selejtezőn.

- A lehető leghamarabb szeretnék visszatérni, mielőbb meggyógyulni. A cél, hogy minél előbb elkezdhessem újra az edzéseket, hogy ne csak 80-90 százalékot tudjak nyújtani a pályán, hanem 110 százalékot - fogalmazott korábban Szoboszlai, aki a téli átigazolási időszakban Bundesliga-rekordot jelentő, 20 millió euróért (7,2 milliárd forint) igazolt a Salzburgtól a Leipzighez, ahol január elején derült ki, hetek óta fájdalomcsillapítóval játszott már az ősz folyamán.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz