Ahogy arról már beszámoltunk, Salzburgban gyógyul tovább az RB Leipzig magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a comközelítő izmával akadt a vártnál súlyosabb gondja. Németországi sajtóhírek szerint már az is felmerült, hogy Szoboszlai márciusig egyáltalán nem játszhat majd makacsnak tűnő problémája miatt, a helyzeten pedig egy hasonló sérülésekre specializálódott szakember, Franz Leberbauer segítségével próbál megoldást találni a magyar játékos és új klubja.

Az egyszerűen csak “gurunak” nevezett Leberbauer hivatalosan sportterapeuta egyébként, akihez Európa minden tájáról járnak a labdarúgók és más sportágakat űzők is, mivel rendkívüli hatékonysággal segít a súlyosabb sérülések, a műtétek utáni gyógyulásban és az azt követő rehabilitációban is.

Ahogy a heute.at írja Szoboszlai és Leberbauer közös munkája kapcsán, a komoly tapasztalattal bíró szakember “több kemény diót is feltört már”, így például nagy szerepet játszott a középpályás lipcsei svéd csapattársa, Emil Forsberg a vártnál gyorsabb felépülésében is.

A korábban az osztrák válogatott erőnléti edzőjeként is dolgozó Leberbauer kezelt már hasonló problémával lipcsei játékosokat egyébként, nála gyógyult például Tyler Adams és Konrad Laimer is, méghozzá egy, állítólag 15 ezer gyakorlatot is magába foglaló módszer, illetve szoftver segítségével, amely épp a gyógyulási időt hivatott lerövidíteni rendkívüli hatékonyságával.

Az osztrák portál hozzáteszi, hogy Szoboszlai már Salzburgban van, és csak akkor kell fizetnie neki, illetve klubjának, ha Leberbauer sikerrel jár. Akkot viszont nem keveset.

Leberbauer, a “guru”