A lipcsei csapat életével foglalkozó portál, az rblive.de beszámolója szerint Szoboszlai Dominik a keddi bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, izomsérüléssel bajlódik, és már korábbi állomáshelyén, Salzburgban is hosszabb ideje fájdalomcsillapítókkal tudott játszani. Nagy valószínűséggel húszéves magyar válogatott középpályás várhatóan február elején csatlakozhat majd a kerethez és kezdheti el teljes értékű edzésmunkát.

Mindez azt jelenti, hogy kihagyja a szombaton esedékes Dortmund elleni bajnokit, amit az új klubja előzetesen prognosztizált nála.

Tökéletes bemutatkozás lett volna. Nagyon fáj, hogy nem játszhatok a Dortmund ellen. Vigyáznom kell az egészségemre, ez a legfontosabb és most csak előre tekintek. A lehető leghamarabb szeretnék visszatérni, mielőbb meggyógyulni. A cél, hogy minél előbb elkezdhessem újra az edzéseket, hogy ne csak 80-90 százalékot tudjak nyújtani a pályán, hanem 110 százalékot – mondta Szoboszlai, aki tavaly az ünnepek előtt igazolt a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató együtteshez.

Sajtóhírek szerint 20 millió eurót fizettek érte, esetleges továbbértékesítés esetén további részesedés jár az osztrákoknak.