Szörnyű kínok gyötrik Hentyt: "Fájdalomcsillapítókat szedtem, de nem segítettek" – műtét elé néz a csatár

Embertpróbáló időszakon van túl a Felcsútról Eszékre kikölcsönzött nigériai támadó, aki korábban visszatérő hasi fájdalmakkal küszködött. Ezekiel Henty elmondása szerint komoly problémákkal küszködik, és elkerülhetetlenné vált, hogy az idény végén kés alá feküdjön.
Csakfoci Admin 2019. március 27., szerda 16:49
Embertpróbáló időszakon van túl a Felcsútról Eszékre kikölcsönzött nigériai támadó, aki korábban visszatérő hasi fájdalmakkal küszködött. Ezekiel Henty elmondása szerint komoly problémákkal küszködik, és elkerülhetetlenné vált, hogy az idény végén kés alá feküdjön.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. március 27., szerda 16:49

Ezekiel Henty kálváriája tavaly szeptemberre nyúlik vissza, amikor is a horvát élvonal 9. fordulójában kezdőként játszotta végig az Inter Zaprešić elleni (0-3) bajnokit. A következő játéknapon, a Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó Hajduk Split ellen (0-2) nem lehetett ott a pályán a társakkal, valamint több edzést is kihagyott.

A 25 éves csatárt a klubhonlap tájékoztatása szerint Rómában kezelték, mivel krónikusan gyulladt volt a hasfala. A nigériai légiósnál a fájdalmak csak fokozódtak a hasizmában, ezért az edzéseken, mérkőzéseken csak beinjekciózva tudott játszani.

Alig két hónappal később, november 25-én az NK Lokomotiva ellen (2-2) egy félidőt játszott, a következő fordulóban a HNK Rijeka ellen (1-2) nem volt a keretben, utána öt tétmeccsen 349 percet töltött a pályán, végül az Osijek utolsó négy bajnokiján megint nem volt a keretben.


Fotó: flickr.com/puskasakademia

Henty félévvel a "makacs" sérülése után múlt héten pénteken a Puskás Akadémia elleni (1-1) barátságos mérkőzésen újra játszott, majd napokban az elmúlt időszak nehézségeiről nyilatkozott az egyik bosnyák portálnak.

Krónikus csont -, és kismedencei-gyulladásom van. Biztos vagyok benne, ez nagyon komoly probléma – kezdte Henty a bosnyák republika.eu-nak. – Nem szeretnék túl sokáig a pályán kívül lenni. Sajnálom, hogy nem tudok segíteni a csapatnak. Megpróbáltam játszani, de nagy fájdalmaim voltak.

Nem tudtam futni, mert a fájdalmaim egyre erősebbé váltak. Öt hónapig kellett szednem fájdalomcsillapítókat, de nem igazán segítettek – mondta a támadó, aki hozzátette, elkerülhetetlenné vált a műtéti beavatkozás.

Minimális kezeléseket kapok, hogy a szezon végéig játszani tudjak, és elviselhessem a fájdalmat, azonban műtétre van szükségem. Több mint két hétig speciális terápiákon vettem részt azért, hogy több hónapra rendbe hozzam magam. A bajnokság végén mindenképpen sort kerítek a műtétre.

A terápia segített neki

Ahogy fentebb is említettük, Ezekiel Henty tavaly Rómában kezeléseket kapott, amely jelentősen segített neki, hogy egy darabig játszani tudjon abban az időszakban.

Igen, segített nekem a kezelés abban az időszakban, de még mindig vannak fájdalmaim. Ezek a fájdalmak azonban még nem múltak el. Szeretnék játszani, első sorban azért, mert szeretnék segíteni a csapattársaknak. Sokkal jobban érzem magam, minden nap speciális gyakorlatokat végzek – fogalmazott a nigériai labdarúgó.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz