Fotó: Stock

Hogyan növelhetjük a térérzetünket nagyobbra?

Főként ha nagyvárosban lakunk, akkor fogjuk tapasztalni, hogy nem biztos, hogy a belvárosi garzonokban pontosan akkora a tér, ahogy elképzeltük. De egy régebbi építésű gangos épületben is érezhetjük túlontúl sötétnek és kicsinek a tereket.
Nyikes Zoltán 2024. május 16., csütörtök 15:12
Fotó: Stock
Főként ha nagyvárosban lakunk, akkor fogjuk tapasztalni, hogy nem biztos, hogy a belvárosi garzonokban pontosan akkora a tér, ahogy elképzeltük. De egy régebbi építésű gangos épületben is érezhetjük túlontúl sötétnek és kicsinek a tereket.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 16., csütörtök 15:12

Akármilyen is a konkrét helyzet, amin javítani szeretnénk, ha a cél az, hogy nagyobbnak látszódjon a lakás, illetve az adott helyiség, akkor a falak megfelelő dekorálása lesz az egyik olyan eszköz, ami segíteni tud nekünk ebben. 

Nem lesz ez túl drága?

Olyannyira nem, hogy ez az egyik legegyszerűbben kivitelezhető és leggyorsabb opció, amivel felfrissíthetjük a belső tereket, és szó szerint is új ruhába öltöztethetjük az otthonunkat. A Fuchs Dekor Tapéta és Poszter Webáruház akciós tapéta kínálatában ráadásul még kedvezőbb áron szerezhetjük be a minőségi, kifutó státuszba került termékeket. A kérdés már csak az, hogy hogyan válasszunk ezek közül, hogy elérhessük az ideális hatást?

A tér megnövelésére alkalmas tapéták közös jellemzője

Bizonyára nem meglepő az a tény, hogy az egyik legfontosabb kérdés a tapéta színe lesz. A sötét színek egyértelműen összenyomják a tereket, míg a világos árnyalatoktól szellősebbnek, tágasabbnak fogjuk érezni ugyanazt a szobát. Ehhez hasonlóképpen a mintázattal is tudunk játszani. Nézzük meg ezt is, hogy hogyan!

A mintázat is lényeges!

A megfelelő mintázat a másik kulcs ahhoz, hogy optikailag növeljük a térérzetet. A hosszanti csíkozással például magasabbnak, s ennek köszönhetően tágasabbnak is fog érződni a szoba. De más mintát is választhatunk, ha marad ez az elrendezés.

Hogy ne törjük meg a hatást, figyeljünk arra, hogy ne vágjuk félbe sehol a mintákat, hanem lehetőség szerint adja ki szépen magát. A másik megfontolandó gondolat pedig az, hogy nem feltétlenül kell az összes falat kitapétázni, elegendő lehet, és nagyon mutatós eredményt tudunk vele elérni, ha csak egy-egy jól kiválasztott falfelületre kerül az anyagból. Például a tévéfalra tehetünk egy mintásat.

A berendezés is számít

A tágasság érzetét nem fogjuk tudni megteremteni akkor, ha nem figyelünk oda arra, hogy ne legyen túlzsúfolt az otthonunk. Lehetőség szerint nagyobb részeket lefedő szekrényeket válasszunk, ezeknél is remek ötlet a világosabb tónusok mellett dönteni.

Ha lehetséges, érdemes úgy elpakolni a dolgokat, hogy ne legyen túl sok olyan dolog, ami magára hívja a figyelmet. Dekoráció tekintetében is kövessük inkább a kevesebb több elvét, felesleges, nem mindennap használt dolgainkat pedig lehetőség szerint ne hagyjuk szem előtt.

Sokat segít az elpakolásban, ha mindennek megvan a maga helye, mert így nem is kérdés, hogy hova tegyük el, és később hogyan fogjuk ismét megtalálni. 

Természetesen nem kell steril környezetet teremteni, de törekedjünk a harmóniára, teremtsünk kiegyensúlyozott, kellemes légkört, amiben jó otthon lenni. Ha otthon jógázunk, annak is hagyjunk helyet. Végül így nemcsak tágasabbnak, hanem sokkal szerethetőbbnek és komfortosabbnak fogjuk érezni majd magunkat a számunkra legfontosabb helyen: otthon.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz