Úgy lett még gazdagabb a Fradi volt vezetőedzője, hogy kiszállt a kaviárbizniszből

Eladta 67 százalékos részesedését az Arlan Fish nevű, az oroszországi Észak-Oszétia egyik fő pisztrángtenyésztő és vörös kaviár-előállító vállalatában Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott egykori kapitánya és a Ferencváros volt vezetőedzője.
Csakfoci.hu 2024. február 2., péntek 15:11
Eladta 67 százalékos részesedését az Arlan Fish nevű, az oroszországi Észak-Oszétia egyik fő pisztrángtenyésztő és vörös kaviár-előállító vállalatában Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott egykori kapitánya és a Ferencváros volt vezetőedzője.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 2., péntek 15:11

Oorszországi lapinformációk szerint a vevő a Podkova nevű cég, amely Vadim Berdijev helyi üzletember és a regionális parlament korábbi Egységes Oroszország (Vlagyimir Putyin pártja) képviselője tulajdonában van. Berdijevnek az Észak-Oszét Köztársaságban alkohol-, sör- és élelmiszeripari termékek előállításával és értékesítésével foglalkozó vállalatai is vannak.

Az Arlan Fish bevétele 2022-ben 218 millió rubel (hozzávetőlegesen 846 millió forint), a nettó nyeresége pedig 63,7 millió rubel (nagyjából 248 millió forint) volt, majd a cég 2023 első félévében 550 tonnára növelte a termelést, ami 1,7-szer több, mint 2022 azonos időszakában. Arról nem szólnak a hírek, Sztanyiszlav Csercseszov mekkora bevételhez jutott részesedése eladásával, de minden bizonnyal jelentős pénzösszeghez jutott az egyébként is igen tehetős futballszakember és üzletember.

Csercseszov 2016 és 2021 között volt az orosz válogatott kapitánya, utolsó munkahelye pedig a Ferencváros volt, ahonnan 2023 júliusában menesztették a szakembert.

Olvastad már?
Durva napjuk lesz a Fradi-vezetőknek és néhány játékosnak is: Ma jött el az igazság napja a klubnál
Súlyos döntéseket kell meghozniuk a Fradi vezetőinek, ami több játékos jövőjére is hatással lehet. Ma van a határideje ugyanis annak, hogy a klub leadja az UEFA felé az Európa Konferencia Liga tavaszi időszakára vonatkozó keretét. A listán 25 labdarúgó lehet, de maximum 17 olyan, aki nem Magyarországon nevelkedett - ráadásul a keret csak három helyen változhat az ősszel a csoportkörös időszakra leadott listához képest.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz