Fotó: fradi.hu

Durva napjuk lesz a Fradi-vezetőknek és néhány játékosnak is: Ma jött el az igazság napja a klubnál

Súlyos döntéseket kell meghozniuk a Fradi vezetőinek, ami több játékos jövőjére is hatással lehet. Ma van a határideje ugyanis annak, hogy a klub leadja az UEFA felé az Európa Konferencia Liga tavaszi időszakára vonatkozó keretét. A listán 25 labdarúgó lehet, de maximum 17 olyan, aki nem Magyarországon nevelkedett - ráadásul a keret csak három helyen változhat az ősszel a csoportkörös időszakra leadott listához képest.
Csakfoci.hu 2024. február 2., péntek 10:42
Fotó: fradi.hu
Súlyos döntéseket kell meghozniuk a Fradi vezetőinek, ami több játékos jövőjére is hatással lehet. Ma van a határideje ugyanis annak, hogy a klub leadja az UEFA felé az Európa Konferencia Liga tavaszi időszakára vonatkozó keretét. A listán 25 labdarúgó lehet, de maximum 17 olyan, aki nem Magyarországon nevelkedett - ráadásul a keret csak három helyen változhat az ősszel a csoportkörös időszakra leadott listához képest.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 2., péntek 10:42

Az biztos, hogy Anderson Esiti és Owusu Kwabena kikerül majd, hiszen az FTC bejelentette, hogy rájuk nem számít a jövőben (Tokmac Nguenre sem, de ő az őszi EKL-keretben sem volt benne). Rajtuk kívül Adama Traoré nevezése is erősen kérdéses, ugyanis december közepén egy operáció után mankóval fotózták le, akkor külföldi lapértesülések arról számoltak be, hogy 3-4 hónapot is igénybe vehet a felépülése.

A három kimaradó személye tehát nagyjából adott, kettőé legalábbis fix. Erre a három helyre azonban több játékos is pályázna. Elsősorban az új igazolások, akiknek a Fradiba szerződésébe értelemszerűen közrejátszhatott, hogy a csapat még érdekelt a nemzetközi porond tavaszi időszakában is. Így tehát Habib Maïga, Kenan Kodro és Edgar Sevikyan benevezésére lehet a legnagyobb esély.

De érdekes lehet például Henry Wingo helyzete, aki nem játszhatott ősszel az EKL-ben, de a keret leadása után Dejan Stankovicnál nagyon hamar alapemberré vált. A bajnokságban 11 bajnokin játszott, több meccsen, mint védőtársai közül Myenty Abena (10), Eldar Civic (9), Botka Endre (8), Samy Mmaee (7), Pászka Lóránd (4) vagy Ismaïl Aaneba (3), de Cristian Ramírez (13) és Ibrahim Cissé (12) is csak kevéssel játszott több bajnokit.

Szintén beverekedné magát a szűk keretbe az az Amer Gojak, aki az őszi listáról ugyancsak lemaradt és bár közel sem lehet alapembernek nevezni, nem került szóba a távozása, azaz a jelek szerint számolnak vele. Télen visszatért a csapathoz Stjepan Loncar is, a szintén bosnyák és szintén a középpályán bevethető labdarúgón ráadásul látszott, hogy nagyon bizonyítani akar az FTC szakmai stábjának. A felkészülési időszak első három ferencvárosi találata az ő nevéhez fűződött: a Mezőkövesd ellen győztes gólt szerzett, a lengyel élvonalbeli Piast Gliwice elleni találkozót pedig már duplával döntötte el. Rajtuk kívül még Giorgi Kharaishvilivel is számolhat a Fradi, igaz, az elmúlt szezonok sorozatos kölcsönadásai után az óriási meglepetés lenne, ha neki nagyobb szerepet szánnának tavasszal.

A fent jelzetteken kívül nem lesz már az EKL-keret tagja Sigér Dávid, aki hivatalosan is távozott már a zöld-fehérektől - információink szerint az egyik nagy NB I-es riválishoz tart -, de az ő helyére külföldi labdarúgó nem nevezhető. Sigér mellett lehet esély egyébként akár más magyar kimaradóra is.

Akiknek a helye pedig kirobbanthatatlannak tűnik, az Dibusz Dénes, Varga Ádám, Myenty Abena, Botka Endre, Ibrahim Cissé, Eldar Civic, Samy Mmaee, Cristian Ramírez, Mohammed Abu Fani, Cebrail Makreckis, Kristoffer Zachariassen, Marquinhos, Lisztes Krisztián, Aleksandar Pesic és Varga Barnabás.

Mint ismert, a Fradi az Olympiakosz ellen folytatja a nemzetközi kupaszereplését, előbb február 15-én lép pályára idegenben, majd egy héttel később a Groupama Arénában rendezik a visszavágót.

Olvastad már?
Hogyan kellene átalakítani az NB I-et? Így válaszoltak a Csakfoci-olvasók Csányi kijelentésére
Olvasóink közel hetven százaléka azt szeretné, ha újra 16 csapatos lenne a magyar élvonal.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz