Fotó: pfla.hu

Hogyan kellene átalakítani az NB I-et? Így válaszoltak a Csakfoci-olvasók Csányi kijelentésére

Olvasóink közel hetven százaléka azt szeretné, ha újra 16 csapatos lenne a magyar élvonal.
Nyikes Zoltán 2024. február 2., péntek 14:09
Fotó: pfla.hu
Olvasóink közel hetven százaléka azt szeretné, ha újra 16 csapatos lenne a magyar élvonal.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 2., péntek 14:09

Hétfőn adott interjút a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor az M4 Sportnak, ahol többek között beszélt Marco Rossi szövetségi kapitány szerződéséről, az Eb-felkészülés ellenfeleiről, Dárdai Mártonról és a fiatalszabályról is. Szóba került az NB I is, amellyel kapcsolatban kiemelte, könnyen elképzelhető, hogy a 2025/26-os idénytől változik a lebonyolítása.

– Ami talán komolyan felmerül, hogy két kieső legyen vagy egy kieső, és az utolsó előtti játsszon az NB II második helyezettjével mérkőzést, és döntse el, hogy ki marad vagy pedig távozik az NB I-ből. És hát nagyon komolyan felmerül, hogy úgy alakítsuk át a lebonyolítás rendjét, hogy a háromszor 11 mérkőzés helyett legyen kétszer 11, és annak eredménye alapján legyen rájátszás, ahol van felső és alsó liga – nyilatkozta Csányi.

Az MLSZ-elnök kijelentése kapcsán arra voltunk kíváncsiak a legújabb szavazásunkban, hogy az olvasóinknak melyik formátumú NB I tetszene a legjobban.

A szavazók 67%-a arra voksolt, hogy legyen újra 16 csapatos a magyar bajnokság - ezt ugyan most Csányi nem említette, de korábban már beszélt arról, hogy vizsgálják ennek a lehetőségét is. A második helyre 21%-kal a "22 forduló után legyen felső- és alsóház" opció futott be, míg 7%-ot kapott az, hogy "legyen egy kieső, a 11. pedig játsszon osztályozót az NB II másodikjával." A legkevesebb szavazat (5%) arra érkezett, hogy "minden maradjon így a jelenlegi formában".

A szavazás végeredménye

Neked melyik formátumú NB I tetszene a legjobban?

Legyen 16 csapatos az NB I - 67%.
22 forduló után legyen felső- és alsóház - 21%.
Legyen egy kieső, a 11. pedig játsszon osztályozót az NB II másodikjával - 7%.
Minden maradjon így a jelenlegi formában - 5%.

Olvastad már?
A Fradi elfeledett magyar játékosát igazolta le a Vasas - hivatalos
A 23 éves szélső távozott a Ferencvárostól és végleg a Vasas játékosa lett.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz