Fizetnének a fegyelmi bizottság tagjainak lakcíméért Szlovákiában

Pénzjutalmat ajánlottak a pozsonyi Slovan futballcsapatának ultrái azoknak, akik információt adnak a Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága tagjainak lakhelyéről. A szövetség együttműködik a rendőrséggel, és jogi lépéseket is tesz az ügyben.
Mokány Lajos 2017. november 2., csütörtök 22:08
Pénzjutalmat ajánlottak a pozsonyi Slovan futballcsapatának ultrái azoknak, akik információt adnak a Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága tagjainak lakhelyéről. A szövetség együttműködik a rendőrséggel, és jogi lépéseket is tesz az ügyben.
Szerző: Mokány Lajos 2017. november 2., csütörtök 22:08

Az Új Szó cikke szerint a futballszövetség fegyelmi bizottsága kedden úgy határozott, hogy a pozsonyi Slovan szurkolóit a következő idegenbeli meccsükön kitiltja a vendégszektorból, mert Aranyosmaróton sportszerűtlenül viselkedtek és pirotechnikát is használtak.

Az ítélet ellen a pozsonyi klub is felemelte a hangját, közleményében úgy fogalmazott, hogy a fegyelmi bizottság kettős mércét alkalmaz, mivel a korábbi esetekben a pirotechnika használatát csak megrovással, figyelmeztetéssel vagy pénzbírsággal büntette.

Az Ultras Slovan szurkolói csoport azonban ennél jóval tovább ment, és a Facebookon a következő felhívást tette közzé:
„Pénzdíjat írunk ki a fegyelmi bizottság tagjaira. Pénzdíjat írunk ki, hogy megtudjuk a fegyelmi bizottság tagjainak a lakhelyét. Az elnök Vlk lenne ideális, vagy valaki más, aki Pozsonyban vagy a környéken lakik. Ne féljetek. Nem akarjuk fizikailag bántalmazni őket, és sehogy máshogy megsérteni a jogaikat. Hogy mire kell nekünk ez az információ, azt megtudjátok, ha már meglesz valamelyik cím.”

Ezután következik felsorolva a fegyelmi bizottság 12 tagjának a neve.

Az Ultras Slovan oldal kezelője egy kommentben még hozzáteszi: „Az eredmény mindannyiótokat szórakoztatni fogja, és megmelengeti az égszínkék szívecskéteket.”

A lap információi szerint a fegyelmi bizottság több tagja is a rendőrséghez fordult, mert nem érzik magukat biztonságban.
Az üggyel kapcsolatban megkeresték a Szlovák Labdarúgó-szövetséget is.
„A fegyelmi bizottság rendelete olyan reakcióhullámot indított el, ami már túllépte a társadalmilag korrekt környezet számára elfogadható határokat. Az egyes esetek megítélésekor a fegyelmi bizottság a releváns adatok és tények alapján jár el, és szankcióinak nem csak az a célja, hogy megtorolja a bűnösöket, hanem az is, hogy megvédje a futballmeccsek többi látogatóját. A közösségi oldalakon olvasható megnyilatkozásokat a Szlovák Labdarúgó-szövetség a fegyelmi bizottság függetlenségére irányuló támadásként értékelni, amire még nem volt példa a futballközegben. Ezért a szövetség intenzíven együttműködik a rendőrséggel, és jogi lépéseket is tesz az ügyben. A Szlovák Labdarúgó-szövetség egyúttal élesen elhatárolódik a gyűlölet és az erőszak minden megnyilvánulásától. A szövetség kéri a futballbarátokat, ne engedjenek egy ellenséges hangulatban lévő csoport nyomásának” – áll a SFZ lapnak eljuttatott állásfoglalásában.

A Slovan ultrái a közösségi oldalakon arról is beszélgetnek, a tiltás ellenére el kellene utazniuk pénteken Dunaszerdahelyre, és a stadionon kívül demonstrálni, mit gondolnak a szövetségről és a DAC-ról. Ennek kapcsán megkeresték Both Péter dunaszerdahelyi rendőrkapitányt, számolnak-e esetleg ilyen rendbontással.
„A Slovan-drukkerek kitiltása nem befolyásolta a biztonsági intézkedéseket, szinte ugyanaz a forgatókönyv, mint ha ők is ott lennének a stadionban. Arra is fel kell készülni, hogy néhányan eljönnek Dunaszerdahelyre” – mondta Both Péter. A DAC-Slovan meccsre pénteken 18 órakor kerül sor.

Címkék: #Slovan #DAC-Slovan
Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz