A világ korábbi legjobb bírója Kassairól: "Nagyon rosszul helyezkedett, le volt maradva az akciónál"

A már a szaúdi bírói testületet irányító, korábban a világ legjobb játékvezetőjének is megválasztott brit Mark Clattenburg a Daily Mail-ben publikált Kassai Viktor szerdai ítélete kapcsán.
Dudás Gábor 2018. november 8., csütörtök 13:07
A már a szaúdi bírói testületet irányító, korábban a világ legjobb játékvezetőjének is megválasztott brit Mark Clattenburg a Daily Mail-ben publikált Kassai Viktor szerdai ítélete kapcsán.
Szerző: Dudás Gábor 2018. november 8., csütörtök 13:07

Mark Clattenburg évekig Kassai Viktor kor- és pályatársaként vezette a mérkőzéseket - a 2016-os Eb-döntőn például a brit vezetett, Kassai pedig tartalék-sípmester volt - , most viszont a magyar bíró objektív kritikusaként hallatta hangját a szerdai Manchester City-Sahtar Donyeck BL-csoportmeccsen (6-0) megítélt angol 11-es kapcsán.

A brit Daily Mail-nek szakértett és írt az angol bíró.

"Hihetetlen sportszerűség lett volna Raheem Sterling részéről, ha azt mondta volna Kassai Viktornak, hogy hiba lenne 11-est adni az esése után a Manchester City-nek. Bár talán még ez sem győzte volna meg a magyar játékvezetőt, akinek lett volna lehetősége felülbírálni, megváltoztatni a saját ítéletét - a szabályok szerint a játékmegszakítás alatt ehhez a bíróknak minden joguk megvan. 

Ha Sterling ragaszkodott volna ahhoz, hogy nem ért büntetőt az eset, Kassainak legalább ideje lett volna arra, hogy konzultáljon a segítőivel. De a bíró így biztos volt a dolgában, így pedig ragaszkodnia kellett az első döntéséhez.

Olvastad már?
Kassai kamu 11-ese után megszólalt a City támadója: Bocsánatot kérek a bírótól és a Sahtartól is
Raheem Sterling beismerte, hogy nem ért hozzá senki annál a szituációnál, amelyért Kassai Viktor 11-est ítélt a Manchester City javára.
Elolvasom

1997-ben az akkor 21 éves Robbie Fowler került hasonló helyzetbe, az Arsenal ellen kapott 11-est a Liverpool, azután, hogy a csatár túljutott David Seamanen, majd elesett. Fowler akkor őszintén bevallotta Gerald Ashby játékvezetőnek, hogy nem történt semmi, de ezzel sem tudta megváltoztatni a bírói ítéletet. 

A szerdán este történtek ismét megmutatták, mennyire szükség lenne a videóbíróra a BL-ben is.

Kassai nagyon rosszul helyezkedett az esetnél, ezért is hihette azt, hogy szabálytalankodtak Sterlinggel szemben. Le volt maradva az akciónál, így nem lehetett megfelelő pozícióban, hogy tisztán láthassa a szituációt. Az alapvonali játékvezető, Kassai segítője viszont tökéletes helyzetben figyelhette a történteket, de mégsem jelezte a bírónak, hogy nem értek hozzá a támadóhoz.

A videóbírót csak a következő idényben vezetik majd be a BL-ben, de az ilyen döntések után ki lehet jelenteni, hogy nem tud elég gyorsan bevezetésre kerülni" - fogalmazott Clattenburg.

Olvastad már?
Kassai BL-büntetője robbantott: "Minden idők legrosszabb 11-ese, az ukrán csapatok gyilkosa" - Guardiola is megszólalt
Óriási visszhangot keltett a nemzetközi porondon Kassai Viktor, a Manchester Citynek megítélt büntetője a Sahtar Donyeck elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Tovább az összes átigazoláshoz